Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen maakt zich grote zorgen over zegekansen in Imola: “Het voelde niet goed”

Hij pakte dan wel poleposition, maar Max Verstappen heeft grote twijfels over zijn kansen voor vandaag op Imola. Eén team steekt er wat de Nederlander betreft bovenuit.

Verstappen Qualifying Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Op vrijdag was het echt worstelen voor Max Verstappen, met als dieptepunt P7 in de tweede vrije training. Maar tijdens de kwalificatie op zaterdag haalde de wereldkampioen het maximale uit zijn RB20 en toverde een optimale ronde uit de hoge hoed. Poleposition voor de Red Bull-rijder. Hij toonde zich de snelste over één ronde. Maar wat zegt de matige vrijdag over zijn kansen voor de race van vandaag?

"Ik ben niet goed voorbereid voor de race. Vrijdag was namelijk verschrikkelijk, in de long runs en de short runs. Zaterdagochtend (V3, red.) wilden we een longrun doen, maar toen hebben we slechts drie rondes gereden. Maar ook toen voelde het niet goed. Maar ik had ook geen balans in de short run, dus dan is het heel normaal dat je long run ook niet goed is. Natuurlijk zal het met de balans die we tijdens de kwalificatie hadden, beter gaan. Maar ik heb heb geen idee hoe we ervoor staan ten opzichte van McLaren. Zij zagen er vrijdag sterk uit in hun long runs. Hopelijk kunnen wij iets soortgelijks doen."

Wil Verstappen vandaag winnen, dan zal hij er hard voor moeten werken, is zijn verwachting. "Ja, zeker weten. Het hele weekend hebben we op achterstand gestaan. Wij zijn erin geslaagd om tijdens de kwalificatie de eerste plaats te pakken, maar dat is de kwalificatie. De race kan weer anders zijn en normaal gesproken ben ik graag beter voorbereid, met wat meer informatie, voor de race. Dus we moeten afwachten wat er in de race gaat gebeuren."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Emilia-Romagna 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training