Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen met vraagtekens: "Geen idee hoe Red Bull er voor staat"

Max Verstappen gaat met veel vraagtekens het nieuwe Formule 1-weekend in Saoedi-Arabië in, maar de Nederlander zal daar geen minuut van wakker liggen. Dat blijkt wel weer uit zijn woorden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Nog twee races te gaan en de kans op het veroveren van de wereldtitel is aanwezig voor Max Verstappen. Toch doet hij niets anders dan twintig races geleden, toen nog niemand wist hoe het er nu voor zou staan.

"Ik pak het aan zoals ik het hele seizoen al heb gedaan", vertelt de Nederlander op onmiskenbaar nuchtere wijze ten overstaan van onder andere RacingNews365. "Er is niets veranderd wat dat betreft. Het is een nieuw circuit, dus we moeten het circuit leren en zien hoe het gaat in VT1. Verder focus ik gewoon op het weekend, om zo competitief mogelijk te zijn."

Verstappen blijft kalm

Hoe doet hij dat toch, zo rustig blijven terwijl in de paddock en wereldwijd iedereen watertandend vooruit kijkt naar de laatste twee Grands Prix van het jaar?

"Door altijd heel neutraal te zijn, niet positief of negatief", antwoordt hij gedecideerd. "Tegelijkertijd niet te veel dingen lezen en gewoon bezig zijn met andere dingen in het leven."

"Ik kom naar het circuit en focus me op Formule 1. Natuurlijk doe ik buiten de raceweekenden ook werk in de simulator, maar tegelijkertijd doe ik dan ook andere dingen. Dat helpt heel veel", aldus Verstappen.

Red Bull vol motivatie

Aan zijn motivatie zal het in ieder geval ook niet liggen. Met hem is ook het hele Red Bull-team tot op het bot gemotiveerd om die titel(s) binnen te halen, legt Max uit.

"We zijn heel gemotiveerd. Een circuit als deze zorgt voor kansen voor iedereen, niet alleen voor ons. Hopelijk wordt het een spannend weekend en natuurlijk hoop ik dat wij ook competitief zullen zijn. Dat is wat te vroeg om te zeggen op dit manier."

Gevraagd hoe hij zijn kansen inschat, benadrukt hij geen flauw idee te hebben. De Red Bull-coureur ziet het allemaal op vrijdag wel tijdens de eerste training. "Op de simulator is het een heel snel circuit. Ik heb nog geen trackwalk gedaan, maar ik kijk er naar uit om kennis te maken in het echt. Ik heb nog geen idee hoe we er voor gaan staan ten opzichte van Mercedes", aldus Max.

Verstappen is zeker niet kansloos ten opzichte van Hamilton

Wat kan Verstappen tijdens de nieuwe GP van Saoedi-Arabië? Krijgen we weer een dominant optreden van Lewis Hamilton? En hoe gaat Red Bull vs. Mercedes verder? Dit en nog veel meer in de F1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Saoedi-Arabië, direct vanaf het Jeddah Corniche Circuit.

8 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche