Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Verstappen: "Mijn topjaren in de Formule 1 moeten nog komen"

Max Verstappen is al een tijdje rookie-af. Toch ziet hij zichzelf ook nog niet al een routinier, aangezien zijn topjaren nog moeten komen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Content Pool

Max Verstappen wordt er in gesprek met het AD op gewezen dat hij nu de meest ervaren kracht is bij Red Bull nu hij Pierre Gasly als teamgenoot heeft. Toch veranderen zijn verantwoordelijkheden daardoor naar eigen zeggen nauwelijks.

"De core business blijft toch gewoon zo hard mogelijk rijden op het circuit. Ik ben dan ook vooral verantwoordelijk voor mijn eigen prestaties. Dat ik niet meer de jongste ben, is een logisch proces. Iedereen groeit vanuit die jaren als minst ervaren coureur op de grid door. Ik ben natuurlijk wat eerder begonnen dan de meesten, waardoor ik nu wat eerder dan normaal over die ervaring beschik."

Maar is hij met al die ervaring dan al een echter routinier? "Nee, dat zou ik niet willen zeggen. Ik ben de fase van het rookie zijn voorbij, maar mijn topjaren liggen nog voor me. In de topsport komen die jaren door alle ervaring meestal als je achterin de twintig bent."

Verstappen, die hoopt op wat jongere leeftijd al te pieken, omdat hij nu eenmaal zo jong in de Formule 1 is begonnen, denkt echter niet dat hij hoeft te wachten op zijn piekjaren om de titel te kunnen pakken: "Als de auto goed genoeg is voor de wereldtitel, ben ik er nu ook al klaar voor."

RN365 Nieuwsdossier Het laatste Max Verstappen nieuws