Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen: "Misschien dat men toen bij Red Bull dacht dat ik weg zou gaan"

De toekomst van Max Verstappen bij Red Bull de laatste tijd een hot topic geweest, zowel buiten als in de F1-paddock, maar misschien ook wel bij Red Bull Racing zelf.

Red Bull crew Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het is rumoerig rond Red Bull en dat heeft niet enkel te maken met de hele kwestie rond Christian Horner. Er wordt nadrukkelijk aan Red Bull-kopstukken getrokken vanuit de andere teams, iets wat gezien de successen van de laatste jaren niet onlogisch is. Hoe kijkt Max Verstappen daar naar? Kijkt hij daar überhaupt naar?

Hij geeft antwoord op die vraag ten overstaan van onder andere RacingNews365: "Het is een constant gevecht om de juiste mensen zo lang mogelijk te behouden. Dat is ook heel normaal en gebeurt bij alle topteams."

Toch is hij er niet zo heel erg mee bezig wat er op dat vlak paddockbreed gebeurt: "Dat hou ik los van mijn eigen team niet zo in de gaten. Het gaat erom wat wij als team onderling met elkaar hebben en samen bereiken."

Gevraagd of Verstappen zelf een actieve rol aanneemt in het vasthouden van bepaalde mensen, geeft hij aan dat hij altijd openstaat voor een gesprek of advies: "Je moet een goede relatie met iemand hebben en die relatie moet ook natuurlijk verlopen. Uiteindelijk moet je niemand proberen te behouden als diegene er eigenlijk niet wil zijn."

"En als iemand twijfelt, dan kan diegene het daar altijd met mij over hebben, waarna ik hier natuurlijk daarover in detail treedt", zo vervolgt Verstappen, die vervolgens de vraag krijgt of er vanuit het team de vrees bestaat of hij zelf wellicht weggaat.

"Niet op dit moment, nee", antwoordt hij. Eerder dan wel, twee weken geleden misschien? "Ja, dat zou kunnen. Sommige mensen lezen misschien ook heel veel. Ik doe dat zelf niet en dat helpt. Ik probeer ook aan veel mensen uit te leggen dat ze beter niet te veel kunnen lezen."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Australië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China