Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Verstappen moet afscheid nemen van belangrijke rechterhand bij Red Bull

Max Verstappen moet het vanaf heden doen zonder Lee Stevenson bij Red Bull. Stevenson was bij Red Bull werkzaam als hoofdmonteur en vertrekt naar een ander Formule 1-team.

Lee Stevenson verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Lee Stevenson maakte zelf op Instagram bekend dat donderdag 28 maart zijn laatste dag in dienst van Red Bull zou zijn. Hij neemt afscheid met een videoboodschap, waarin hij vertelt dat hij maandag aan de slag gaat voor zijn nieuwe werkgever 'aan het andere eind' van de pitstraat'.

Stevenson was bij Red Bull de laatste jaren werkzaam als hoofdmonteur en stond zo in nauw contact met onder andere Max Verstappen. Stevenson begon zijn carrière aan het eind van de vorige eeuw bij Jordan om in 2006 over te stappen naar Red Bull, eerst als 2e monteur, daarna als 1e monteur en uiteindelijk dus als hoofdmonteur.

Gespeculeerd wordt dat Stevenson naar Audi vertrekt om daar dezelfde rol als hoofdmonteur te vervullen, hetgeen zou betekenen dat het team 'aan het andere eind van de pitstraat' Stake F1 zou zijn dat in 2026 wordt omgedoopt tot het Audi fabrieksteam.

Bekijk en beluister de afscheidswoorden van Stevenson hieronder.

Ook interessant:

Kunnen we van een enerverende GP van Australië spreken? Qua spanning misschien niet, maar er gebeurde genoeg. Red Bull blijkt niet onfeilbaar en dat is iets waar de concurrentie maar wat graag gebruik van wil maken.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China