Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Polesitter Verstappen zei sorry tegen engineer: "Een inside joke"

Aan het einde van de eerste kwalificatie stond Max Verstappen 'gewoon' weer bovenaan. De Nederlander mag de Grand Prix van Bahrein vanaf de eerste positie aanvangen, al vond hij zelf dat niet zo vanzelfsprekend.

Verstappen Bahrain P1 Q
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein was spannend, maar Max Verstappen pakte toch weer met een ruime marge poleposition. De regerend wereldkampioen was twee tienden sneller dan Charles Leclerc en gaat vanaf de eerste plek op jacht naar zijn achtste zege op rij. Verstappen is erg tevreden, maar stelt ook dat de andere teams dichterbij zijn gekomen.

"Het ging beter dan verwacht om eerlijk te zijn", vertelt Verstappen tegenover Viaplay. "Ik denk dat het het hele weekend wat lastiger was voor ons om balans te vinden. De derde vrije training was al beter, maar niet helemaal top. En in de kwalificatie denk ik dat we weer een stap vooruit zetten. In Q3 kwam het redelijk goed samen, maar als je naar de rondetijden kijkt, zag je in Q2 ook het potentieel van Ferrari. Het zat gewoon heel dicht bij elkaar."

In zijn ultieme ronde profiteerde Verstappen van Oscar Piastri. "De slipstream van Oscar Piastri hielp en leverde misschien een tiende op naar de eerste bocht. Het kwam net zo uit, want ik moest hem eerder voorbij laten. Dus ik wilde meteen die slipstream meepakken en hij ging weer netjes aan de kant. Dat kwam perfect uit."

De Nederlander heeft vertrouwen in de racepace. "Het ziet er goed uit voor ons. Daar ben ik natuurlijk blij mee, al moeten we het wel nog laten zien. Tot nu toe denk ik dat we wel sterk zullen zijn."

Verstappen bood nog zijn excuses aan toen hij met engineer Gianpiero Lambiase op de radio sprak. Waar ging dat over? "Dat houden we binnen het team. Het is een inside joke. Je moet een beetje fun hebben binnen het team."

Bekijk het interview hieronder!

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Bahrein 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs