Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen moet verplicht naar Goodwood: "Anders was ik er zeker niet geweest!"

Daar waar Max Verstappen had gehoopt om even een weekendje vrij te zijn tussen al het Formule 1-geweld, is daar geen sprake van. De Nederlander is namelijk aanwezig op het Goodwood Festival of Speed. Of Verstappen daar nu echt zin in heeft...

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Max Verstappen geeft komende zondag acte de presence op het Goodwood Festival of Speed. De Nederlander maakt zijn debuut op het grote autosportfestival in Groot-Brittannië, waar Verstappen wordt herenigd met zijn RB16B waarmee hij in 2021 zijn eerste wereldtitel greep.

Toch kijkt Verstappen niet echt uit naar die dag. "Het is altijd heel mooi om te zien, met mooie auto's. Ik had zelf natuurlijk liever een weekend vrij gehad, maar ik kon er niet onderuit. Dan gaan we er maar het beste van maken", zo vertelt Verstappen tegenover Viaplay. Daarbij geeft de drievoudig F1-kampioen aan dat het een verplichting is om bij het festival aanwezig te zijn.

"Je hebt net een triple header gehad, dus het liefst wil je gewoon lekker thuis zijn. Zo kun je een beetje uitrusten en je ding doen. Door het 20-jarig bestaan van het team moet je daar zijn, anders was ik er zeker niet geweest!", zo lacht Verstappen.

Door zijn uitstapje naar het autosportfestival is de Nederlander wel zes weekenden achter elkaar van huis. De daaropvolgende weekenden staan namelijk de races in Hongarije en België op het programma. "Ik mag toch wel realistisch zijn, dat ik liever rust heb dan dat ik weer een drukke dag heb. Dan willen toch altijd mensen wat van je en ze vragen wat van je. En dat heb ik natuurlijk liever niet."

Ook interessant:

Moet Verstappen Perez nog wel als Red Bull-teamgenoot willen?

In een weekend dat weer uiterst moeizaam verliep voor Red Bull, was het toch weer Max Verstappen die de kastanjes uit het vuur haalde voor de brigade uit Milton Keynes. En Sergio Perez? Tsja...

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

Praat mee!

Viaplay
x
RB20 Horner betreurt 'veel te complexe' Red Bull-fout