Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen onthult: "Daar ging het voor Gasly fout bij Red Bull"

Red Bull-coureur Max Verstappen heeft in 2021 de vierde teamgenoot naast zich in evenzoveel jaren. Pierre Gasly en Alexander Albon redden het niet bij Red Bull. Verstappen weet echter te vertellen waarom het mis ging met Gasly.

Gasly Verstappen
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In 2019 nam Red Bull vroegtijdig afscheid van Pierre Gasly, waarna ruim een jaar later duidelijk werd dat ook Alexander Albon niets had in te brengen tegen Max Verstappen en de grote concurrent Mercedes. Ook hem zien we niet meer terug in de auto. Niet voor niets wordt er weleens gekscherend gesproken over de vloek die op het tweede Red Bull-stoeltje zou rusten.

Sergio Perez is dus gewaarschuwd, maar doet er goed aan de opmerkingen van Max Verstappen ter harte te nemen. In gesprek met Ziggo Sport deed Verstappen namelijk uit de doeken waarom het Red Bull-avontuur van Gasly in 2019 niet slaagde.

"Het was zo dat Pierre bij ons (Red Bull, red.) direct van alles aan wilde aanpassen in plaats van eerst even de tijd te nemen om alles te leren. Die tactiek werkte gewoon niet. Daardoor gingen er veel dingen fout en werd de druk op zijn schouders ook gewoon heel erg groot. Dat hij crashte tijdens de wintertests maakte het er ook niet makkelijker op."

Volgens Verstappen waren Helmut Marko en Christian Horner te allen tijde ook heel duidelijk naar Gasly toe, wat voor menig coureur ook moeilijk is om mee om te gaan. Bij Toro Rosso/AlphaTauri kwam hij weer tot rust, met prachtige prestaties en zelfs een overwinning in 2020 tot gevolg: "Dat was mooi voor hem. Vele anderen kunnen nog wat leren van de manier waarop hij zich heeft weten te herpakken."

Bij Red Bull heeft hij nu achtereenvolgens Daniel Ricciardo, Gasly en Albon met overtuigende cijfers weten te verslaan en als het aan hem ligt is Sergio Perez de volgende: "Het doel is om ook hem te pakken, ik wil voor hem staan", aldus Verstappen over zijn persoonlijke doel, dat afwijkt van het streven van het team: "Dat is dat we vaker de strijd met elkaar aan gaan, zoals het geval was met Ricciardo."

9 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez