Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen deelt enge momenten: "Had twee keer opeens geen remmen meer"

Met overmacht won Max Verstappen de Grand Prix van Stiermarken. Tijdens de race maakte hij echter twee keer een bijzonder moment mee.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Met een ruime voorsprong op Lewis Hamilton kwam Max Verstappen als winnaar over de finish tijdens de Grand Prix van Stiermarken. De Nederlander wist ogenschijnlijk zonder problemen de finish te bereiken. Het was overwinning nummer veertien voor de Red Bull-coureur.

"Het was belangrijk om even van het getal dertien af te komen. Dat is natuurlijk het ongeluksgetal", zo staat na afloop van de race al lachend voor de camera van Ziggo Sport. Dat het zo'n gemakkelijke overwinning zou worden, dat merkte hij pas tijdens de race zelf.

"Het is van tevoren altijd lastig in te schatten hoe het zal gaan. In de eerste stint bleef het heel even gelijk. De start was goed, daar hebben we ten opzichte van vorig jaar duidelijk stappen gezet. Aan het begin van de stint waren we een beetje aan elkaar gewaagd, maar aan het einde van de eerste stint, tijdens de laatste tien ronden, toen zag je dat wij een goede snelheid hadden en zij eerder door de banden gingen dan wij. Zij moesten daardoor naar binnen en wij reageerden daarop."

Toch hoorde we Verstappen twee keer op de radio praten over zijn rempedaal. Daar was een probleem mee. Zijn engineer, Gianpiero Lambiase, vertelde hem om niet meer te remmen terwijl hij op de kerbstone bij bocht tien reed. Een raar verhaal, meent Verstappen, die uitleg hoe hij twee keer even heel erg schrok.

"Normaal gezien hoort het daar niet mee te maken hebben natuurlijk, maar op een of andere manier viel mijn rempedaal twee keer bij het remmen voor die bocht weg. Dus daardoor had ik geen remmen, maar bij het uitkomen van de bocht kwamen de remmen weer terug. Dat was niet heel fijn. Mijn engineer zit natuurlijk niet in de auto, dus die weten niet hoe dat aanvoelt! Dat was niet heel fijn, maar gelukkig is het maar twee keer gebeurd", aldus Verstappen.

Over ween week hoopt hij zijn kunstje van afgelopen zondag te kunnen herhalen, maar natuurlijk is dat niet vanzelfsprekend. "We hebben andere, zachte compounds. Eén stap zachter", zo vertelt hij. "En natuurlijk gaat iedereen nu alles analyseren, dus ik verwacht volgende week dat het enorm dicht bij elkaar zit tijdens de kwalificatie. Dan is het de vraag of iemand in de race betere dingen kan doen dan in dit weekend, dus ik verwacht niet dat het zo makkelijk wordt als het afgelopen raceweekend het geval was."

Formule 1 GP Stiermarken 2021 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

Viaplay
x
Interview Salo: "Dit is het belangrijkste verschil tussen Verstappen en Leclerc"