Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen onthult gezondheidsklachten na crash met Hamilton: "Nooit iemand verteld"

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië in 2021 crashte Max Verstappen keihard na een touché met titelrivaal Lewis Hamilton. Dat had grote gevolgen voor zijn gezondheid, vertelt de Nederlander nu.

Verstappen Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In 2021 ging het flink mis tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton op Silverstone, want een touché in Copse Corner leidde tot een megaklapper van Verstappen. De Nederlander leek er zonder al te grote verwondingen vanaf te komen, maar geeft nu, drie jaar later, toe dat de crash toch gevolgen had. Verstappen heeft sindsdien namelijk zichtproblemen.

"Sinds mijn crash in Silverstone heb ik geworsteld met zichtproblemen, vooral op hobbelige circuits of circuits met veel reclameborden langs de kant", vertelt Verstappen tegenover Red Bull. "Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten in 2021 streed ik niet alleen tegen Lewis, maar ook tegen mijn wazige zicht. Het leek alsof ik met 300 kilometer per uur in een speedboot aan het varen was."

Verstappen overwoog zelfs op te geven. "Ik heb dit nog nooit eerder verteld, maar het was een paar ronden zodanig erg dat ik serieus overwoog om de auto te parkeren. Het hielp alleen om me op mijn eigen ademhaling te concentreren, terwijl Lewis in mijn hek hijgde. Dat was een belangrijke overwinning die ik dringend nodig had in de strijd om het wereldkampioenschap."

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership