Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen onthult probleem in laatste ronde dat hem bijna de titel kostte

Max Verstappen moest in ronde 58 van ronde 58 door de pijn heen bijten. De Nederlander kreeg midden in het daverende gevecht met Lewis Hamilton namelijk kramp.

Max Verstappen reed vrijwel de gehele Grand Prix van Abu Dhabi op achterstand van Lewis Hamilton, maar na een voor hem gelukkige safety car wist hij toch nog de race te winnen en kampioen te worden. Hij was echter bijna nog de voorsprong terug verloren, want de Nederlander kampte met kramp in de slotfase van de race, zo onthult hij in gesprek met onder meer RacingNews365 . "Het was gestoord aan het einde van de race, maar ik had ook enorme kramp!" "Ik reed vol gas, maar ik had bijna geen kracht meer in mijn poten om op het gaspedaal te drukken. Ik was blij dat bocht vijf er was, want daardoor kon ik even remmen en relaxen voor een paar seconden. Daarna waren er weer die lange rechte stukken, dus dat was heel, heel erg pijnlijk", lacht hij. Maar natuurlijk zou Verstappen doorrijden totdat zijn been er af was gevallen. "Natuurlijk was het de laatste ronde, dus dan bijt je je er doorheen. Maar ja, de emoties na afloop waren gestoord!"

Verstappen blikt terug op laatste ronde

Verstappen had in de slotronde het bandenvoordeel, maar moest nog wel even het varkentje wassen. Dat deed hij door in bocht vijf aan de binnenkant te duiken, waarna hij nog met man en macht moest verdedigen ten opzichte van Hamilton. Hij neemt je mee in zijn laatste ronde: "Je probeert natuurlijk te reageren op wat hij doet, dus ik probeerde niet te ver van hem vandaan te zitten." "Ik kon zien dat Lewis het lastig had om de harde banden op temperatuur te krijgen, en ik had wel de grip, waardoor ik redelijk dicht op hem kon blijven. Op de zachte banden zag je natuurlijk dat ik meer grip had in die ronde", aldus Max. Uiteindelijk won hij, maar wel bleef het tot aan de laatste snik spannend. "Toch heb je na bocht vijf twee hele lange rechte stukken waar je een kans hebt om nog terug te slaan, dus het was uiteindelijk nog heel spannend tussen ons."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'