Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen onthult: "Wist al voor de race dat ik misschien niet zou finishen"

Max Verstappen viel met nog een kleine twintig ronden te gaan uit tijdens de Grand Prix van Australië. Hij geeft toe dat hij al ernstig rekening hield met die mogelijkheid.

Verstappen Leclerc Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Voorafgaand aan de Grand Prix van Australië werd er al druk gesleuteld aan de wagen van Max Verstappen. De Nederlander moest aan het einde van de race zijn Red Bull-bolide parkeren door problemen met zijn brandstoftank. Er zou een lek zijn ontstaan, zo is de eerste gedachte bij het team van Verstappen.

Al voor de race had Verstappen dan ook al het gevoel dat het wel eens een lastige dag kon gaan worden. "Ik weet niet precies wat er kapot ging. Het was een teleurstellende dag. Voorafgaand aan de Grand Prix kreeg ik al een indicatie dat het zwaar zou worden om de race te finishen."

Teambaas Christian Horner denkt overigens dat het twee verschillende problemen waren. "We hebben de auto opnieuw opgevuld met hydraulische vloeistof voorafgaand aan de race, maar ik denk niet dat de uitvalbeurt daar mee te maken had", zo vertelt de Brit aan onder meer RacingNews365.

Gat nu al veel te groot

Een weekend om snel te vergeten dus voor Verstappen. Dat is niet de eerste keer dit seizoen. Eigenlijk mag dit niet gebeuren, benadrukt de Limburger. "Ik probeerde er niet aan te denken en me op de race te focussen, maar toen ging het van de ene op de andere ronde weer mis. Ik moest de auto helaas aan de kant zetten."

"Dat is natuurlijk niet wat je wilt, want deze dingen mogen niet gebeuren als je voor de wereldtitel wil vechten. Het gat is nu al veel te groot", zo doelt hij al zuchtend op de achterstand van 46 punten op kampioenschapsleider Charles Leclerc.

Veel problemen om op te lossen

Verstappen wil bij zijn team op een aantal verschillende vlakken verbetering zien, maar daar gaat hij het de komende dagen nog uitgebreid met Red Bull over hebben. "Eerst ga ik naar huis. Daarna praat ik wel met het team", zo laat hij weten.

"Ik wil deze dag snel vergeten, morgen weer wakker worden en mij focussen op de komende races. Er lijkt echter geen makkelijke oplossing te zijn voor onze problemen, dus we moeten daar hard aan werken en onze betrouwbaarheid verbeteren."

"We moeten betrouwbaarder zijn, sneller zijn en beter omgaan met onze banden. Best wel wat dingen om aan te pakken", aldus de duidelijke taal van de regerend wereldkampioen Formule 1.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

46 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen