Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Verstappen ontkent oplossing voor cruciaal Red Bull-probleem: "We worstelen nog steeds"

Helmut Marko gaf eerder dit weekend aan dat Red Bull een oplossing zou hebben gevonden voor het kerbstone-probleem waar Red Bull in Monaco tegenaan liep. Volgens Max Verstappen is dat niet helemaal waar.

Verstappen FP3 Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen miste op een haar na de poleposition in Canada. Op het Circuit Gilles Villeneuve klokte Verstappen een 1:12.000. Die tijd was identiek aan die van George Russell, alleen leverde geen pole op voor de regerend wereldkampioen. Die ging namelijk naar de Brit, aangezien hij zijn tijd eerder had gereden.

Het circuit in Montréal staat bekend als een baan met aggresieve kerbstones. Net als in Monaco werden er dus problemen verwacht voor Red Bull. Helmut Marko gaf eerder in het weekend aan dat het team de problemen had gevonden én er een oplossing voor was gevonden. Na afloop van de kwalificatie wordt aan Verstappen gevraagd of dat ook echt zo is.

"Nou, we worstelen nog steeds met dezelfde problemen," zo verklaart Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Maar dit circuit helpt wel mee in tegenstelling tot Monaco. In Monaco heb je veel lage snelheidsbochten, waardoor je veel op mechanische grip leunt. Hier is de aerodynamica meer van invloed."

'We weten de limiet'

Toch snapt Verstappen wel waarom die vraag gesteld wordt: "Ook op dit circuit zijn er een aantal plekken waar je de kerbstones echt moet aanvallen. Ook zitten er nog wel wat hobbels in de baan, maar wij weten waar voor ons de limiet zit. Daar moeten we aan blijven werken. Maar met dat alles in het achterhoofd, ben ik best tevreden met de tweede plaats."

Ondanks de goede uitgangspositie voor de race, blijft Verstappen wel met wat vraagtekens zitten. Vooral de wisselende omstandigheden zorgen ervoor dat de regerend wereldkampioen nog niet helemaal weet waar hij staat: "We hebben nogal wat vraagtekens voor de race. Vooral over de bandenslijtage en eventuele regen die er nog tussendoor kan komen. We gaan morgen gewoon beginnen en dan zien we wel waar het schip strandt."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training