Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen ontloopt straf na incident in kwalificatie

Max Verstappen heeft geen straf gekregen voor een incident in de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. De Nederlander zou instructies van de wedstrijdleiding genegeerd hebben, maar komt ermee weg.

Verstappen qualifying Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen werd tweede in de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada, maar moest na afloop nog bij de stewards verschijnen. De Nederlander zou namelijk aan het begin van Q2 instructies van de wedstrijdleiding genegeerd hebben. Wat was er aan de hand? Verstappen stond een beetje vast bij het uitrijden van de pitstraat en moest netjes wachten tot alle auto's hem gepasseerd hadden. Dat deed hij echter niet. Verstappen voegde al eerder in.

En dat zou niet volgens de regels zijn gebeurd. Coureurs moeten namelijk normaal gesproken verplicht wachten tot iedereen gepasseerd is. Desondanks hebben de stewards besloten om Verstappen uiteindelijk geen straf te geven, omdat de Red Bull-coureur tóch alle regels om zo snel en veilig mogelijk aan te sluiten heeft gevolgd. Verstappen hield geen enkele andere coureur onnodig op en dook in een groot gat, dus de stewards vinden een straf niet nodig.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training