Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen ontvangt alle lof van zijn F1-collega's: "Iedereen had het verwacht"

Max Verstappen gaat ongetwijfeld zijn tweede wereldtitel winnen en zijn collega's hebben daar veel respect voor. Stuk voor stuk hebben ze lovende woorden voor hem over.

Hij is nog niet binnen, maar iedereen is het er wel al over eens dat Max Verstappen dit jaar kampioen zal worden in de Formule 1. Vier van zijn collega's, Mick Schumacher, Esteban Ocon, Alexander Albon en Lando Norris, worden in gesprek met onder meer RacingNews365 gevraagd naar het seizoen van de Red Bull-coureur. Schumacher trapt af. "Zonder te veel in detail te treden is het denk ik heel indrukwekkend wat hij gedaan heeft. Hij had een lastige start van het jaar, maar samen met Red Bull heeft hij alles snel op de rails gekregen. Het lijkt allemaal heel goed te zijn gegaan voor hem", aldus de jonge Duitser, wiens boezemvriend Esteban Ocon eveneens zijn pet afneemt voor de regerend kampioen. "Inderdaad een heel indrukwekkend seizoen van Max. Zeker de manier waarop hij door het veld heen vloog toen hij achteraan de grid stond. Dat is echt heel indrukwekkend geweest, ook zijn eerste ronde, waar hij zich positioneerde op het circuit. Hij presteerde op de toppen van zijn kunnen, dus zodra hij de titel wint: gefeliciteerd!"

Albon en Norris loven Red Bull

Albon en Norris wijzen er op hun beurt op dat ook Red Bull natuurlijk een cruciale rol hebben gespeeld in het succes. Zonder een goede auto had Verstappen natuurlijk geen kampioen kunnen worden. "Max zou liever willen dat we wachten tot hij daadwerkelijk heeft gewonnen voordat wij erover praten, maar ondanks dat is het heel indrukwekkend allemaal", begint Albon. "Je moet ook complimenten geven aan Red Bull, dat door het jaar heen de auto veel is blijven updaten. Ze hebben stappen gezet. Ik wil niet zeggen dat ze weglopen van de rest, maar ze doen het duidelijk heel goed." Norris vult aan. "Ja, ik heb er niet veel aan toe te voegen. Max en het team hebben het geweldig gedaan. Het team heeft hem een geweldige auto gegeven om het mogelijk te maken, maar iedereen had het ook wel verwacht. Zeker na vorig jaar." "Het is lastig om zo'n goede auto te ontwikkelen en elk weekend dit soort resultaten neer te zetten. Zeker als hij laatste kan starten en nog steeds kan winnen. Goed gedaan allemaal", aldus Lando.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"