Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen ontvangt snel nieuwe trofee na klunzige actie Norris

Max Verstappen won de GP van Hongarije en kreeg daar een mooie porseleinen bokaal voor. Nog geen minuut nadat de Nederlander deze in ontvangst had genomen ging hij echter al kapot.

Dat kwam doordat Lando Norris, die naast Max Verstappen op het podium stond, de bodem van zijn champagnefles hard op de bovenste trede van het podium stompte, om zo voor zo veel mogelijk schuim te zorgen. Daarop viel de bokaal van de Nederlander van het podium af en brak deze in meerdere stukken.

Zonde, want het was een bokaal ter waarde van zo'n 40.000 euro waar veel manuren in hadden gezeten. Hij was namelijk handgemaakt. Het incident werd een van de onderwerpen van gesprek op de zondagavond na de GP van Hongarije en ook in de dagen daarna werd het incident nog breed uitgemeten in de internationale pers. Lando Norris grapte er eerst nog over in de persconferentie, maar enkele dagen later bood hij toch uitgebreid zijn excuses aan.

Check hieronder het moment. Artikel gaat daaronder verder
.

Herendi Porcelán, het Hongaarse bedrijf achter de trofee, liet snel weten dat het een nieuwe bokaal voor Verstappen zou gaan produceren. De oorspronkelijke handgemaakte versie kostte meer dan dertig mensen bijna een half jaar om te maken, maar omdat het ontwerp, de patronen den de kleuren niet meer opnieuw bewerkt hoeven te worden, zal het nieuwe proces wat korter zijn.

CEO Simon Attila laat aan Formula.hu weten dat de tweevoudig kampioen niet lang meer hoeft te wachten op zijn speciale bokaal. "De productie is begin augustus gestart en het schilder- en verguldwerk is momenteel aan de gang. We zullen uiterlijk eind september klaar zijn", aldus de grote baas.

Overigens hoeft Verstappen (of Norris) er geen cent voor te betalen. "We willen alle F1-fans bedanken voor hun positieve reacties. Het bevestigt dat we de juiste beslissing hebben genomen toen we de gratis vervanging van de trofee op ons namen. Zoals beloofd zullen we de kapotte trofee kosteloos vervangen en kijken we uit naar het moment dat we hem kunnen overhandigen aan Max Verstappen."

Norris op bezoek

Norris, die na het incident op social media veel kritiek kreeg op zijn nonchalante houding over de gebeurtenissen, is van harte welkom om in Hongarije langs te komen. "Iedereen is welkom in ons bezoekerscentrum om het extreem hoge niveau van vakmanschap te ervaren dat komt kijken bij het creëren van deze porseleinen bokaal"

"We hebben echter geen communicatie gehad met zijn team over een bezoek en concentreren ons momenteel op de nieuwe trofee", zo sluit de CEO af.

Ook interessant:

Dat is het grote verschil tussen Verstappen en Hamilton

Ook in de zomerstop gaan we vrolijk door met onze F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk beantwoorden in deze speciale podcast vragen van jullie. Wat is nou het verschil tussen Verstappen en Hamilton? Welke coureurs kloppen er op de deur van F1? Dat en meer vertellen we je graag! Beluister de podcast hieronder, of met beeld via YouTube!

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez