Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen ontwijkt vraag over Red Bull-toekomst: "Daar zijn we het over eens"

Met twee zeer overtuigende overwinningen op rij is Max Verstappen opnieuw de dominante factor in de Formule 1. Maar de onrust blijft rond Red Bull hangen en dus ook rond de toekomst van Verstappen. Al gaat hij niet in op de vraag of hij Red Bull vroegtijdig gaat verlaten.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op de baan in Djedda was Red Bull opnieuw de baas met een 1-2 voor Max Verstappen en Sergio Perez, maar buiten het circuit was het opnieuw een en al rumoer bij de Oostenrijkse renstal. Deze keer was het niet teambaas Christian Horner die de camera's op zich gericht kreeg, maar adviseur Helmut Marko.

Hij onthulde vrijdag dat hij mogelijk geschorst zou worden, omdat hij zou zijn betrokken bij het lek rond Horner. Verstappen sprak al snel zijn onvoorwaardelijke steun uit voor Marko en gaf na de kwalificatie aan dat hij niet zonder de Oostenrijker verder gaat bij Red Bull. Voor de race gaf Marko aan dat hij toch niet wordt geschorst door het team.

Als Max Verstappen na de race op de persconferentie wordt gevraagd of hij zou overwegen om Red Bull vroegtijdig te verlaten vanwege de hele situatie, ontwijkt hij die vraag. "Ik heb altijd gezegd dat het belangrijkste is dat we samenwerken als een team en dat iedereen de rust bewaart. En daar zijn we het, denk ik, allemaal over eens binnen het team. Dus hopelijk is dat vanaf nu ook volledig het geval en iedereen probeert dezelfde kant op te gaan", zegt Verstappen.

"En ik denk dat het positieve van dit alles is dat het onze prestaties niet heeft geschaad. Het is dus een heel sterk team. Ook op mentaal gebied, niet alleen bij de rijders, maar ook bij de monteurs en engineers, iedereen doet zijn werk. Ik denk dat iedereen, zelfs als er dingen aan de hand zijn of wat dan ook, gewoon erg gefocust is op zijn werk, zoals het hoort", sluit Verstappen af.

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China