Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen op zijn hoede na beperkte trainingstijd GP Japan

Max Verstappen kende een goede start van het Grand Prix-weekend in Japan. Oké, tijdens de tweede vrije training kwam de Nederlander niet in actie door de regen, maar eerder op de dag was hij in droge omstandigheden wel de snelste coureur. Dat zorgt voor tevredenheid, al blijft Verstappen ook voorzichtig.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen wil maar al te graag goed presteren tijdens de Grand Prix van Japan, zeker na zijn uitvalbeurt in Melbourne. De Nederlander heeft het altijd naar zijn zin op de Suzuka International Racing Course en wist de laatste twee edities te winnen. Ook dit jaar kende Verstappen een fijn begin van het weekend, want hij noteerde in de eerste vrije training meteen de snelste tijd.

Daarna gooide regen roet in het eten. Verstappen liet de tweede vrije training schieten en heeft zo geen longrun en kwalificatierun kunnen oefenen. Toch overheerst het goede gevoel na de vrijdag, stelt Verstappen op zijn eigen website.

"Het was een goede start voor ons", vertelt Verstappen, die wel bescheiden blijft. "De balans was niet verkeerd en dat is altijd een goede manier om te beginnen. Het lijkt erop dat iedereen wat korter bij elkaar zit vergeleken met vorig jaar."

Verstappen wil zaterdagochtend nog wel wat testen in de derde en laatste oefensessie. "In de tweede vrije training konden we niks doen, maar er blijven een paar dingen waar we naar moeten kijken en die we moeten uitproberen. Over het algemeen ben ik best wel tevreden over de eerste vrije training.”

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"