Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen oppert oplossing om nieuw debacle zoals de GP van België te voorkomen

Wat Max Verstappen betreft zet de Formule 1 vanaf nu in op vroegere starttijden voor de Grand Prix. In ieder geval voor de dagen waarop veel regen wordt voorspeld.

Verstappen belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen is van mening dat de Formule 1 moet overwegen om vroegere starttijden aan te houden op het moment dat bekend is dat het een hele dag gaat regenen. Verstappen won op zondag weliswaar de Grand Prix van België, wat de kortste Formule 1-race ooit was, maar hij gaf direct aan dat de manier waarop hem niet kon bekoren.

"Misschien dat het beter is om op dagen als deze in plaats van een starttijd van 15:00 uur een starttijd van 12:00 uur aan te houden. Voor mij persoonlijk voelt dat sowieso als een betere starttijd. Nu ging het maar door en door en door, werd het weer steeds slechter en begon ook donker te worden", aldus de Red Bull-coureur ten overstaan van onder andere RacingNews365.

"Ik denk dat vanaf de klok van 15:00 uur (de oorspronkelijke starttijd, red.) het alleen maar slechter en slechter werd en als het dan zo laat op de middag is, heb je nu eenmaal weinig ruimte om te manoeuvreren, zelf als je drie uur wacht op wat komen gaat. Helaas werden de omstandigheden dus niet beter."

Dat de race uiteindelijk niet door ging, ook niet toen Verstappen tegen de klok van 15:30 uur aangaf dat het misschien wel zou kunnen, kan de Nederlander achteraf gezien goed begrijpen.

"Ik denk dat het 15:30 uur was toen ik dat riep. In mijn ogen was het okay, maar het zicht voor de mensen achter mij was beroerd. En dan wil je niet het risico op een zware crash lopen, niet met recente gebeurtenissen in het achterhoofd. Dat voelde gewoon niet goed."

"Natuurlijk, de fans zullen het niet eens zijn met hoe het heeft uitgepakt", zo staat hij nog even stil bij de vele duizenden nat geregende fans, "maar aan het einde van de rit moeten we ons ook om ieders veiligheid bekommeren."

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2021 RN365 Nieuwsdossier

32 reacties

Viaplay
x
FIA FIA komt met formele afwijzing Herta