Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen over Mercedes-motorupgrade: "Natuurlijk gooit iedereen het op betrouwbaarheid"

Max Verstappen denkt dat Mercedes progressie heeft geboekt met de krachtbron, ondanks een motorbevriezing in de Formule 1. Dit kan echter legaal zijn als het op het verbeteren van de betrouwbaarheid wordt gegooid.

Sinds het afgelopen Formule 1-seizoen mogen de motorleveranciers niet meer aan hun krachtbronnen sleutelen om meer performance te krijgen. Met de zogeheten motorbevriezing wil men geld besparen in de peperdure koningsklasse tot de nieuwe motorreglementen van 2026 in zullen gaan. Er is echter wel een uitzondering op die regels van de motorbevriezing. Als het gaat om het verbeteren van de betrouwbaarheid, dan mag er wél gesleuteld worden aan de motor. Volgens Max Verstappen is zo mogelijk om alsnog performance te vinden en maken de F1-teams daar gretig gebruik van. Verstappen vermoedt dat Mercedes hier misschien wel meer heeft gevonden dan Red Bull, zo legt hij uit in gesprek met een selecte groep Nederlandse media, waaronder RacingNews365 . "Bij ons voelt het op zich gewoon goed aan nu en over Ferrari hebben we ook kunnen lezen dat ze vorig jaar de motoren terug hebben moeten schroeven." "Bij Mercedes denk ik dat ze ook wel weer wat gevonden hebben. Natuurlijk gooit iedereen het op de betrouwbaarheid, maar er komt gewoon meer performance uit. We gaan het zien. Ik denk zeker wel dat ze een stap hebben gemaakt. Misschien zelfs meer dan wij qua vermogen, maar uiteindelijk moet het meeste van de auto zelf komen."

Aston Martin versus Mercedes

Mercedes hoopt natuurlijk het gat richting Red Bull en Ferrari te dichten, maar tegelijkertijd staan er ook teams klaar om het gat naar de Duitse renstal te dichten. Op de vraag van RacingNews365 of Verstappen verrast zou zijn als Aston Martin Mercedes verslaat dit jaar, antwoordt hij: "Dat ligt er natuurlijk aan. Mercedes heeft ook een andere achtervleugel gebracht, dus die zal wel efficiënter zijn al." "Maar ik denk dat Aston Martin echt wel een goede auto heeft gebouwd. Met deze nieuwe auto maakt het uiteindelijk ook allemaal wat minder uit wat je in de kwalificatie doet. Als je hard gaat in de wedstrijd, dan kan je wel inhalen. Ik ben heel benieuwd. Ik vind het altijd heel moeilijk inschatten waar ze precies staan." Toch heeft de Red Bull-coureur wel het idee dat het erg goed gaat bij Aston Martin. "Als ik naar Fernando (Alonso, red.) zijn gezicht kijk als ik met hem praat, dan is hij wel redelijk optimistisch en dat is natuurlijk leuk om te zien, want uiteindelijk wil je natuurlijk wel dat meer teams dichterbij elkaar zitten."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"