Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

Verstappen over Mercedes-motorupgrade: "Natuurlijk gooit iedereen het op betrouwbaarheid"

Max Verstappen denkt dat Mercedes progressie heeft geboekt met de krachtbron, ondanks een motorbevriezing in de Formule 1. Dit kan echter legaal zijn als het op het verbeteren van de betrouwbaarheid wordt gegooid.

Hamilton Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Sinds het afgelopen Formule 1-seizoen mogen de motorleveranciers niet meer aan hun krachtbronnen sleutelen om meer performance te krijgen. Met de zogeheten motorbevriezing wil men geld besparen in de peperdure koningsklasse tot de nieuwe motorreglementen van 2026 in zullen gaan.

Er is echter wel een uitzondering op die regels van de motorbevriezing. Als het gaat om het verbeteren van de betrouwbaarheid, dan mag er wél gesleuteld worden aan de motor. Volgens Max Verstappen is zo mogelijk om alsnog performance te vinden en maken de F1-teams daar gretig gebruik van.

Verstappen vermoedt dat Mercedes hier misschien wel meer heeft gevonden dan Red Bull, zo legt hij uit in gesprek met een selecte groep Nederlandse media, waaronder RacingNews365. "Bij ons voelt het op zich gewoon goed aan nu en over Ferrari hebben we ook kunnen lezen dat ze vorig jaar de motoren terug hebben moeten schroeven."

"Bij Mercedes denk ik dat ze ook wel weer wat gevonden hebben. Natuurlijk gooit iedereen het op de betrouwbaarheid, maar er komt gewoon meer performance uit. We gaan het zien. Ik denk zeker wel dat ze een stap hebben gemaakt. Misschien zelfs meer dan wij qua vermogen, maar uiteindelijk moet het meeste van de auto zelf komen."

Aston Martin versus Mercedes

Mercedes hoopt natuurlijk het gat richting Red Bull en Ferrari te dichten, maar tegelijkertijd staan er ook teams klaar om het gat naar de Duitse renstal te dichten. Op de vraag van RacingNews365 of Verstappen verrast zou zijn als Aston Martin Mercedes verslaat dit jaar, antwoordt hij: "Dat ligt er natuurlijk aan. Mercedes heeft ook een andere achtervleugel gebracht, dus die zal wel efficiënter zijn al."

"Maar ik denk dat Aston Martin echt wel een goede auto heeft gebouwd. Met deze nieuwe auto maakt het uiteindelijk ook allemaal wat minder uit wat je in de kwalificatie doet. Als je hard gaat in de wedstrijd, dan kan je wel inhalen. Ik ben heel benieuwd. Ik vind het altijd heel moeilijk inschatten waar ze precies staan."

Toch heeft de Red Bull-coureur wel het idee dat het erg goed gaat bij Aston Martin. "Als ik naar Fernando (Alonso, red.) zijn gezicht kijk als ik met hem praat, dan is hij wel redelijk optimistisch en dat is natuurlijk leuk om te zien, want uiteindelijk wil je natuurlijk wel dat meer teams dichterbij elkaar zitten."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten direct toeslaan in Bahrein

De testdagen voor het nieuwe Formule 1-seizoen zitten erop en er wordt weer geracet! De Grand Prix van Bahrein staat op het programma en dat is meer dan genoeg reden voor Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk om weer samen te komen voor een gloednieuwe RN365 F1-podcast! In de nieuwste aflevering bespreken we uitgebreid de testdagen en blikken we vooruit op de eerste Grand Prix van 2023!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'