Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen maant Red Bull tot actie na strijd met Norris: "We hebben werk te doen"

Max Verstappen leek een relatief eenvoudige overwinning te pakken tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna. Maar het werd een veel hectischere dag dan hij had kunnen voorzien, want Lando Norris kwam op het einde nog met rasse schreden dichterbij.

Verstappen win Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen moest hard werken voor zijn 59e overwinning in de Formule 1. Waar de drievoudig wereldkampioen in het begin redelijk wat marge had op Lando Norris in de McLaren, kwam de Brit op het einde heel snel dichtbij. Verstappen had moeite op de harde banden. "De laatste stint op de harde banden ging niet heel goed. Op de mediums ging het best wel oké, maar op de harde banden had ik totaal geen grip en kreeg ik totaal geen temperatuur in de banden. En het werd alleen maar erger, dus op een gegeven moment was ik alleen maar aan het glijden", zo zegt Verstappen bij Viaplay.

Verstappen heeft wel een verklaring waarom het niet lekker ging op de harden banden. "Als je naar het hele weekend kijkt, dan hebben we natuurlijk niet heel erg goede data gehad van de longruns, dus dat speelt natuurlijk ook mee."

Hoe heeft hij de laatste paar rondjes beleefd, toen Norris wel heel dichtbij kwam? "Ik probeer natuurlijk het beste eruit te halen zonder fouten te maken. En natuurlijk zie ik dat Lando dichterbij komt, maar dan hoef je natuurlijk niet extra te gaan forceren. Je moet gewoon proberen om netjes te blijven en om de banden onder controle te houden."

"Ik was gewoon voluit aan het trappen, dit was alles wat erin zat", zo vervolgt Verstappen. "Als je dan dichterbij komt, dan wordt het op een gegeven moment ook lastiger om te volgen. Dus vanuit mijn kant was het gewoon vol gas en ik probeerde hem natuurlijk achter me te houden."

"Het was het hele weekend natuurlijk heel lastig. En ik heb er vandaag echt alles aan gedaan om te winnen natuurlijk." En dat voelt de overwinning ook nog even wat extra lekker. "Zeker als je niet de snelste bent, vandaar dat ik heel blij ben. Maar het is ook heel hectisch, omdat je ziet dat McLaren heel sterk is, ook al in Miami. We moeten wel aan de bak", zo sluit Verstappen af.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren