Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Verstappen positief: 'We hebben meer dan ons volledige programma afgewerkt'

Max Verstappen kwam vandaag in actie op het circuit van Barcelona. Daar stond dag een van de tweedaagse F1-testsessie op het programma. De Red Bull-coureur reed meer dan twee volledige raceafstanden en blikt tevreden terug.

Liefst 148 keer ging Max Verstappen het circuit van Barcelona rond. In vergelijking met de slechts 66 ronden die de Grand Prix telt een duizelingwekkend aantal. De test verliep probleemloos en Red Bull wist zelfs meer ronden af te leggen dan vooraf ingecalculeerd.

Een tevreden Max Verstappen blikt terug op zijn testdag.

"Vandaag draaide het om het nog beter leren kennen van de auto en de banden. We konden zelfs meer dan ons volledige programma afwerken, wat positief was. Ik kon erg veel ronden afleggen en het voelde net als een wintertest. Fysiek gezien was het geen enkel probleem voor me."

Verstappen heeft een drukke week, want dit weekend maakt hij zijn opwachting bij de Jumbo Racedagen op Zandvoort. Meer dan 100.000 fans worden verwacht en bijna allemaal komen ze voor de Red Bull-coureur.

"Mijn test zit er nu op en ik ga richting Nederland. De volgende stop is Zandvoort zondag, waar Daniel, ikzelf en David Coulthard aanwezig zijn en demo's verzorgen. Ik hoop dat we alle fans een mooie show kunnen geven."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje