Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen reageert geheimzinnig op mogelijke Newey-invloed in terugval Red Bull

Red Bull is de laatste tijd teruggezakt in de pikorde, precies op het moment dat Adrian Newey zijn vertrek aankondigde. Max Verstappen reageert geheimzinnig op de vraag of het invloed heeft gehad.

Verstappen Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na een dominante seizoenstart is Red Bull qua snelheid het initiatief kwijtgeraakt aan McLaren. Max Verstappen kon in Zandvoort zelfs het tempo in de verste verte niet bijbenen, want winnaar Lando Norris kwam met een voorsprong van 22 seconden over de streep.

Het roept vragen op of het vertrek van Adrian Newey invloed heeft gehad op de terugval van Red Bull. Na de aankondiging zijn de prestaties wel minder geworden, zeker vanaf het moment dat Newey zich minder met de RB20 begon te bemoeien. Verstappen doet een beetje geheimzinnig over hoeveel invloed het besluit nu heeft gehad.

"De laatste weken heb ik niet zoveel contact met Adrian gehad", vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Natuurlijk is hij ook van kantoor gewisseld in de fabriek, maar we hebben nog steeds een goede relatie als ik hem zie. Dat is nooit het probleem geweest. Het is ook niet eerlijk om hem nu naar de problemen met de auto te vragen."

Maar heeft het aangekondigde vertrek invloed gehad? "Normaal gesproken niet. Dat mag eigenlijk niet, dat de performance meteen slechter wordt als iemand weggaat. De auto is hetzelfde..."

Verstappen krijgt ook de vraag wat er zou gebeuren als hij naar de specificatie van de Grand Prix van China terug zou switchen. "Ik denk niet dat het sneller zou zijn. Andere teams hebben de auto ook goed verbeterd. Voor ons zou een downgrade met een verbeterde balans niet per se sneller zijn. We weten dat we balansproblemen hebben en het is nu aan ons om de auto beter en competitiever te maken. Ik denk dat we weten waar we verbeteringen moeten vinden. Bovendien is wat we in de windtunnel en computersimulaties zien niet het probleem."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Singapore 2024