Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen reageert gevat op Red Bull-uitspraken Alonso

Fernando Alonso stelde donderdag dat Max Verstappen absoluut niet bij Red Bull gaat vertrekken. De Nederlander heeft wel een mooi antwoord in huis.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Blijft Max Verstappen gewoon bij Red Bull of zoekt hij zijn heil toch ergens anders nu het rommelt bij het team uit Milton Keynes? De laatste tijd lijkt het steeds realistischer dat de Nederlander blijft, mede omdat adviseur Helmut Marko niet geschorst werd én het ietsje rustiger is rond Christian Horner.

Wel werd Fernando Alonso de laatste weken in verband gebracht met een overstap naar Red Bull. De Spanjaard beschikt over een aflopend contract bij Aston Martin en beaamde in Japan dat hij de situatie bij Red Bull goed in de gaten houdt. Toch ziet hij een vertrek van Verstappen niet gebeuren. Alonso zei het volgende: "Nul kans dat Max bij Red Bull gaat vertrekken. Ik denk er zelf in ieder geval niet te veel over na en concentreer me op mijn zaken. Ik moet eerst beslissen of ik wil blijven racen en indien dat het geval is, moet ik gaan kijken wat de beste optie is.

Verstappen kreeg tijdens de persconferentie de vraag wat hij van de uitspraken van Alonso vindt en of hij ook daadwerkelijk bij Red Bull blijft. Het antwoord was gevat. "Het hangt er vanaf of ik volgend jaar nog wel wil rijden! Vanaf mijn kant ben ik erg blij waar ik sta en willen we het zo houden."

Maar is het in de toekomst bijvoorbeeld mogelijk dat Verstappen weer met Honda gaat samenwerken? Bijvoorbeeld bij Aston Martin, waar Honda vanaf 2026 als motorleverancier instapt? "Dat weet ik niet. Het hoeft niet per se in 2026 zo te zijn, toch? Ik heb een contract bij Red Bull tot en met 2028 en wil daarna eerst beslissen of ik wel door blijf gaan. Dat is het belangrijkste. Het gaat niet zozeer om de specifieke plaats, ik denk daar op dit moment niet echt over na."

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China