Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen reageert op 'afpakken' snelste ronde van Perez: "Dat is toch normaal?"

Max Verstappen zorgde voor gefronste wenkbrauwen bij Sergio Perez, toen hij in de laatste ronde nog het extra WK-punt pakte. Als de wereldkampioen naar die snelste ronde gevraagd wordt, haalt hij echter zijn schouders op.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er was afgelopen raceweekend verrassend veel te doen omtrent de snelste raceronde van Max Verstappen. Waarom? Omdat Red Bull, of in ieder geval de uitgezonden radioberichten, de indruk wekte(n) dat de coureurs in de laatste ronden rustig naar de finish moesten rijden.

Daarvan was echter niets waar, omdat betrouwbaarheidsproblemen ondanks opmerkingen van Verstappen en Perez bij Red Bull niet aan de orde waren. En dus mochten de twee de laatste ronden toch weer pushen. Ondertussen had de Nederlander zich al neergelegd bij P2, maar het extra punt voor de snelste raceronde had hij nog wel in zijn vizier. Daardoor zou hij de leiding in het WK behouden.

Heel normaal

Dat extra punt was tot aan de laatste ronde virtueel in handen van teamgenoot Sergio Perez. Volgens Max Verstappen was er echter niets aan het handje. Hij geeft tekst en uitleg.

"Een paar ronden voor het einde van de Grand Prix heb ik aan het team gevraagd wat op dat moment de snelste ronde van de race was."

"Ten eerste heeft het team gezegd dat Checo en ik vrij zijn om tegen elkaar te racen en we hadden inderdaad een richttijd gekregen voor onze rondetijden."

"Er stond echter een punt op het spel. Dat was ook in Bahrein precies hetzelfde. Ook toen vroeg ik naar de snelste rondetijd. Zeker als het gevecht slechts tussen onze twee auto's gaat. Volgens mij is het heel normaal dat je dan vraagt naar de snelste ronde", aldus de Nederlander.

Moge de beste winnen

Het heeft er alle schijn van dat de twee Red Bull-coureurs dit jaar onderling uit gaan vechten wie er kampioen wordt. Hoe gaat het duo daar mee om? De verschillen qua reactie zijn tekenend.

Verstappen is duidelijk: de beste wint. "Als we als team inderdaad de besten blijven, dan is het heel simpel, niet? We zijn vrij om tegen elkaar te racen, dus de beste coureur zal winnen."

Perez hoopt vooral dat het geschetste scenario waarin Red Bull het hele seizoen lang domineert werkelijkheid wordt. "Als dat het geval is, dan is dat fantastisch nieuws voor het team, want dat zou betekenen dat we ver voorstaan op de rest en het alleen maar tussen ons gaat. Dat zou betekenen dat we er goed voorstaan", aldus de Mexicaan.

Ook interessant:

Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull

Red Bull scoorde maximaal in Djedda, maar Max Verstappen niet. Door problemen in de kwalificatie moest hij uiteindelijk genoegen nemen met P2. In de nieuwste RN365 F1-podcast bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk waarom de Nederlander terecht kritisch is en bespreken ze alle andere gebeurtenissen tijdens het F1-weekend in Saoedi-Arabië. Beluister 'm hieronder!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Analyse Vrees Verstappen komt uit: wat betekent het vertrek van Marshall voor Red Bull?