Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen haalt schouders op na grote achterstand op Hamilton

Max Verstappen kende op papier geen uiterst succesvolle testdag, maar ondanks zijn halve seconde achterstand in de snelle run, gaat hij vol vertrouwen richting de rest van het raceweekend.

Verstappen Red Bull Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Voor Max Verstappen was het geen overtuigende testdag in Bahrein. Na een ijzersterke testweek moest hij tijdens de eerste en tweede vrije training heel wat tijd toegeven. In VT1 was de regerend kampioen ontevreden op de radio en riep hij dat het 'veel slechter' aanvoelde dan een week geleden. Ook klaagde hij over problemen met het schakelen.

In VT2 was hij minder te horen, maar op de tijdenlijst stelde hij met P6 op papier teleur. Op de zachte banden was hij een halve seconde langzamer dan Lewis Hamilton, die verrassend de snelste was. Wel deed Verstappen het goed in de lange runs, dus er is dit weekend veel mogelijk.

Na afloop van de donderdag is Verstappen in ieder geval totaal niet ongerust. "Het ging niet verkeerd. Het zit kort bij elkaar. Sommigen om ons heen hebben de motor wat verder opgeschroefd voor de topsnelheid. Wij focussen ons op onszelf en het zijn geen grote dingen. Het gaat erom de sweet spot te vinden en zoals gezegd: we zitten er niet ver vanaf. Ik ben best tevreden met de auto en we hebben wat meer op de long runs gefocust."

Dat hij ruim een halve seconde achter loopt op snelste man Lewis Hamilton, baart hem totaal geen zorgen: "Ik ben niet bezorgd over het verschil met P1, ik denk dat het erg kort
bij elkaar gaat zitten tijdens de kwalificatie dus dat is wel mooi. En wat de long run aangaat, daar was ik ook best wel tevreden over."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Bahrein 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training