Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen reageert op 'lompe' sneer Hamilton: "Knap dat je als 37-jarige nog leert!"

Max Verstappen laat zich niet kennen. Nadat Lewis Hamilton na de Britse GP onnodig een sneer uitdeelde aan de Nederlander, reageert de Red Bull-coureur al grappend.

Na zijn gevecht met Charles Leclerc op Silverstone deelde Lewis Hamilton een sneertje uit richting Max Verstappen. De Ferrari-coureur zou wel verstandig hebben geracet, in tegenstelling tot iemand anders vorig jaar, waarmee de zevenvoudig kampioen natuurlijk op Verstappen doelde, met wie hij in aanraking kwam in Copse Corner. Max crashte daardoor zeer hard. Het Nederlandse journaille, waaronder RacingNews365 , vroeg Verstappen of hij 'ook vond dat Leclerc zo verstandig was', doelend op die woorden van Hamilton. De Nederlander had de beelden gezien van het gevecht en moet er toch wel een beetje om lachen. "Ik vind het wel knap, dat als je 37 jaar oud bent, dat je op een gegeven moment wel snapt hoe je een apex moet halen! Hij leert wel, dus dat is positief voor de jongere coureurs: als je 37 bent blijf je nog altijd leren", grapt hij. "Je ziet het duidelijk aan de beelden natuurlijk. Charles gaf hem minder ruimte dan ik vorig jaar, dus dat zegt al genoeg. Bovendien kreeg hij een straf vorig jaar, dus daar moet je het dan ook al niet over hebben."

Verstappen: "Het is een beetje lomp"

Een opmerking van Hamilton die misschien ook niet handig was in aanloop naar de Oostenrijkse en Hongaarse GP, waar veel Nederlanders aanwezig zullen zijn. Verstappen riep vorige week op om zich niet te verlagen tot het niveau van de Britse fans, die hem massaal uitjoelden. Gevraagd of het slim was van Hamilton, is Verstappen duidelijk. "Hij moet er zelf mee leven", klinkt hij nuchter. Is het stiekem wel leuk, die plaagstootjes over en weer? De regerend kampioen vindt van niet. "Ik vind het een beetje lomp, maar uiteindelijk heeft het niets met mijn prestaties te maken. Ik moet me concentreren op wat we hier doen. Dat doen we denk ik best wel goed dit jaar, dus daar blijven we mee bezig!", aldus Verstappen.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi