Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen rekent af met critici: "Sommige mensen kunnen dat niet inzien"

De dominantie van een coureur of een team in de Formule 1, dat moet men kunnen waarderen. Althans, dat vindt de man die dit seizoen de overhand heeft, Max Verstappen.

Verstappen Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Met zeventien overwinningen en een winstpercentage van 85 procent tot nu toe dit seizoen mag absoluut gesteld worden dat Max Verstappen op dit moment de Formule 1 domineert. Hij wist het kampioenschap in Qatar al veilig te stellen en ook de drie races daarna wist hij te winnen. De komende twee GPs is de drievoudig kampioen de uitgesproken favoriet.

Tegenover de media, waaronder RacingNews365, praat de Nederlander openhartig over zijn seizoen tot nu toe: "Je doet er alles aan om wedstrijden te winnen en als je dat eenmaal hebt, probeer je dat zo lang mogelijk vast te houden."

Over zijn dominantie en of wat er eventueel minder mooi is aan dominant zijn in de sport, reageert de Nederlander ludiek: "Ligt eraan, als je die persoon bent, dan niets! Als je die persoon niet bent, dan is het natuurlijk niet zo leuk. Maar als je die persoon wel bent, is het mooi."

"Sommige mensen kunnen dat niet inzien"

Critici vinden de sport saai, maar Verstappen denkt ook dat de fans dominantie kunnen waarderen: "Als je fan bent, is het natuurlijk ook geweldig." Nou ligt het er natuurlijk wel aan of je fan bent van het dominerende team en/of de dominerende coureur: "Als je niet fan bent van een bepaald persoon of team, dan vind je dat minder."

"Maar ja, uiteindelijk gaat het er om dat je naar de prestaties kijkt. Niet naar de saaie dominantie. Je hebt altijd verschillende meningen, sommige mensen kunnen dat niet inzien. Sommigen wel. Of willen het niet inzien, dat is ook een verschil."

Max heeft zelf toen hij jonger was ook voor de buis gezeten en gekeken naar hoe andere bekende namen in de sport domineerden. "Michael Schumacher kan ik me moeilijk herinneren, maar de beginnende Red Bull-jaren met Sebastian Vettel, weet je: ik was niet per se van mening dat Seb moest winnen of iemand anders, maar je kan wel de prestatie van de persoon waarderen."

Maar verlangt de Formule 1-kijker dan niet naar spanning en sensatie voor de overwinning? "Natuurlijk als generale fan wil je wat meer spanning of andere teams die winnen, maar je moet ook kunnen waarderen als één team domineert, want zij doen het duidelijk beter dan iemand anders", zo sluit de snelste man van 2023 af.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

9 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt