Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen rekent voor eens en altijd af met terugkerend Red Bull-gerucht

Wordt de RB20 helemaal gemaakt voor Max Verstappen en niet voor teamgenoot Sergio Perez? De drievoudig wereldkampioen verwerpt die suggestie.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Afgelopen seizoen werd er veelvuldig over gesproken. De mindere prestaties van Sergio Perez in de RB19 zouden veroorzaakt worden doordat de wagen van Red Bull vooral gemaakt werd naar de wensen van Max Verstappen en niet zijn Mexicaanse teamgenoot.

Verstappen, die voor het derde jaar op rij wereldkampioen werd in de Formule 1, verwerpt in gesprek met Autosport die suggestie. "Als mensen je vragen: 'Wat is je rijstijl', kan ik je dat niet vertellen, want het gaat erom dat je je kunt aanpassen aan bepaalde situaties of aan wat de auto prettig vindt", zegt Verstappen. "Wat ik wil? Ik wil meer grip. Er zijn veel dingen die je wilt, sommige dingen zijn niet realistisch. Dus ik pas me gewoon aan aan de auto die ik krijg."

"Gedurende het jaar past het team gewoon upgrades toe op de auto om hem sneller te maken. Niet om te proberen een bepaalde balans te volgen of wat dan ook", benadrukt Verstappen. "Het is gewoon de algehele downforce, de algehele grip, die je krijgt door de upgrades. Ik ben best tevreden met hoe de auto zich gedraagt, maar als de auto meer onderstuur heeft, moet ik mijn rijgedrag daarop aanpassen."

"Ik denk dat het best goed is gegaan. Sommige races heb je sowieso meer overstuur of meer onderstuur. Het schommelt erg qua balans, het is niet altijd de neus. Op sommige circuits moet je je ook aanpassen."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko staat versteld van optreden Verstappen en McLaren