Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen resoluut: "Marko moet absoluut blijven"

Max Verstappen heeft een zeer duidelijk signaal aan Red Bull afgegeven. De Nederlander vindt dat Helmut Marko moet blijven en stelt dat zijn toekomst daar gedeeltelijk vanaf hangt.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen mag dan wel poleposition hebben gepakt voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië, na afloop gaat het vooral over de geruchten rond Helmut Marko. De 80-jarige adviseur liet doorschemeren dat hij mogelijk geschorst wordt door Red Bull. Mogelijk zou het zelfs de laatste race zijn bij het team. Wanneer Verstappen de vraag krijgt of Marko moet blijven, is hij daar heel erg duidelijk over.

"Absoluut", stelt de Nederlander tegenover onder meer RacingNews365. "Ik heb heel veel respect voor Helmut. Wat we samen hebben bereikt, gaat heel ver terug. Mijn loyaliteit aan hem is heel groot. Ik heb dat altijd laten merken aan iedereen binnen het team, de hooggeplaatste heren, dat Helmut een belangrijk deel is van mijn toekomst in het team. Het is dus heel belangrijk dat hij bij het team blijft, net als de rest. Het is een teamprestatie, dus het is belangrijk dat iedereen bij elkaar blijft. Als zo’n belangrijke pilaar wegvalt, dat heb ik ook gezegd tegen het team, is dat ook niet goed voor mijn situatie. Voor mij moet Helmut dus blijven."

"Hij heeft dit team samen met Dietrich (Mateschitz, red.) gebouwd, sinds dag één", vervolgt Verstappen zijn verhaal. "Hij is altijd loyaal geweest aan het team, iedereen binnen het team, om ervoor te zorgen dat iedereen die er al lang liep op zijn plek bleef. Het is heel belangrijk dat hij veel respect krijgt voor wat hij heeft bereikt. Dat heeft ook te maken met loyaliteit en integriteit, dus het is absoluut heel belangrijk dat hij bij het team blijft, ook voor mij."

Maar hangt de toekomst van Verstappen echt van Marko af? De Nederlander weet het wel bij Viaplay. "Onder andere wel, ja."

Bekijk hieronder de reactie van Verstappen bij Viaplay.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'