Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen spreekt Horner tegen: "Het is niet normaal"

Na de Grand Prix van Spanje gaf Christian Horner aan dat het normaal was dat andere teams dichterbij Red Bull zijn gekomen. Max Verstappen ziet dat anders.

Verstappen Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Red Bull moeten de laatste tijd alle zeilen bijzetten om zeges te behalen. Vooral McLaren legt het team uit Milton Keynes het vuur aan de schenen, met mooie gevechten tot gevolg. Christian Horner bleef rustig na de Grand Prix van Spanje en gaf aan dat het normaal is dat de andere teams dichterbij zijn gekomen na het dominante 2023. Max Verstappen brengt een duidelijke nuancering aan en zet Red Bull op scherp.

"Over het algemeen is iedereen dichterbij gekomen", vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365. "Natuurlijk hadden we vorig jaar een enorm dominant seizoen, zelfs tot de laatste wedstrijd. Op dit moment is het wat lastiger en ik denk dat we daar gewoon eerlijk in moeten zijn. We kunnen wel zeggen: 'het is normaal', maar ik denk dat het niet normaal is. We willen altijd beter zijn en daarom kaart ik het aan. Ik kan wel zeggen dat we hebben gewonnen en dat het prima is, maar zo sta ik er niet in."

Dus Verstappen is het niet helemaal eens met Horner? "Nee, we moeten hard blijven werken. Als we dit normaal vinden, gaan mensen ons inhalen. Ik ben altijd heel rechtdoorzee en kritisch, omdat ik altijd beter wil. Dat moet natuurlijk ook de insteek zijn van iedereen."

Wordt zijn houding binnen Red Bull gewaardeerd? "Dat denk ik wel. Ik ben er elke dag heel druk mee bezig, ook met de engineers. Ik probeer te pushen dat updates sneller komen en mag wel kritisch zijn. Als ik zeg dat het allemaal prima is en ik iedereen volgende week donderdag weer zie, gaat het niet lang goed", sluit Verstappen af.

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Vertrekt Renault? 'Alpine en Briatore neigen steeds meer naar Mercedes-deal'