Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen stipt verschillen aan in drie wereldtitels: "Dat is het mooie eraan"

Max Verstappen zei het al vaker: na de eerste wereldtitel is alles een bonus. Dat maakt wereldtitel nummer drie echter niet minder speciaal, legt hij uit.

Verstappen champion Red Bull qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen mag zich sinds de sprintrace in Qatar drievoudig Formule 1-wereldkampioen noemen. De Nederlander scoorde zijn eerste titel in 2021 na een zenuwslopend seizoen in strijd met Mercedes-coureur Lewis Hamilton. Titel nummer twee en drie kwamen wat sneller in het jaar, mede door de uiterst dominante Red Bull-bolides. Vooral in 2023.

"Alles wat nu nog komt, is een bonus", riep Verstappen vaak na het veroveren van zijn eerste titel. Titel twee in Japan was echter opnieuw een speciale, zeker voor Honda - Japan is het thuisland van de motormaker. Titel nummer drie? Die is ook absoluut niet minder speciaal. Bij het Britse Channel 4 gaat hij in op het veroveren van nummer drie: "Als je begint met racen, dan is het ultieme doel natuurlijk de titel. Dat is ongelooflijk, want of je er nou één of zeven wint, er is geen extra waarde."

"Wat er echter wel is, bij zo'n overwinningsreeks als nu, is dat ik hiervoor race. Ik groeide op met het winnen en dat wil je bereiken in de sport. Ik blijf extreem van dit soort momenten genieten, zo lang ik kan."

Derde F1-titel anders dan de vorige

"Het mooie eraan is dat de titels allemaal heel anders voelen", zegt Verstappen, die dus drie keer iets anders ervoer. "De eerste was heel emotioneel, want je hebt je ultieme doel behaald. De tweede zit er na het halen van de derde een beetje tussenin, want de laatste is zeker de meest dominante ooit en waarschijnlijk ook de beste qua performance."

"Dat is iets waar ik heel trots op kan zijn, samen met het team. Het seizoen dat we nu hebben is ongelooflijk", aldus de tevreden wereldkampioen van 2023.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten McLaren nu serieus gaan vrezen

Verstappen is een drievoudig F1-kampioen! Dat viert men in de nieuwste RN365 F1-podcast, maar Coronel, Dimmers en host Mosterdijk praten over nog zo veel meer. De opmars van McLaren, die crash tussen Hamilton en Russell, maar ook al het drama, de baalweekenden van Perez en Stroll en andere onderwerpen passeren de revue.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"