Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen stomverbaasd door 'zeldzaam' Red Bull-probleem: "Heel raar"

Max Verstappen hoopt dat Red Bull de oorzaak van de remproblemen tijdens de GP van de Verenigde Staten gaat achterhalen. Hij kan zich niet herinneren dat hij ooit vergelijkbare problemen heeft gehad. "Heel raar", aldus de Nederlander.

Verstappen US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen moest vanaf P6 komen en had uiteindelijk een winnende marge van twee seconden (tien als je de later gediskwalificeerde Lewis Hamilton niet meerekent). In gesprek met onder meer RacingNews365 blikt Verstappen terug op zijn race, gedurende welke hij last had van hardnekkige remproblemen. Al meteen traden die problemen op.

"We hadden een goede start. In de eerste stint probeerde ik geduldig te blijven, maar ondanks dat was het niet goed voor mijn banden om in de achtervolging te zijn. Tegelijkertijd worstelde ik echt heel veel met mijn remmen vergeleken met de sprintrace op zaterdag, waardoor ik niet echt lekker om kon gaan met de remmen, de banden, en niet consistent kon zijn."

"Dat ging de hele race zo door en dat speelde een grote rol, want ik had geen vertrouwen bij het remmen. Als team hebben we echter de juiste strategie gekozen. We maakten op het juiste momenten de pitstops en daardoor kon ik naar voren rijden. Wat dat betreft deden we alles perfect, maar ik had op wat meer pace gehoopt", lacht hij. "Op zaterdag waren we namelijk veel competitiever."

Remmen aangepast

Dat Verstappen op zondag plots problemen kreeg die hij op zaterdag nog niet had, kan verklaard worden door het feit dat Red Bull zijn remmen had gewijzigd. De specifieke oorzaak is echter nog onbekend bij de drievoudig wereldkampioen.

"Vanaf de eerste ronde had ik problemen met de remmen", legt Max uit. "Dat was het enige wat we vergeleken met de zaterdag hadden veranderd. Dat maakte het heel lastig en ik wist de problemen niet op te lossen. Het is heel zeldzaam dat ik dat meemaak in F1, maar het maakte het vandaag wel lastiger", aldus Verstappen, die hoopt dat Red Bull eens goed de zaak gaat onderzoeken.

"Ik weet niet wat het precies was. Ik kon de remmen gewoon niet goed aanvoelen", legt de Nederlander uit. "Ik blokkeerde mijn voorremmen heel makkelijk, waarna ik wat settings wijzigde, maar toen blokkeerde ik mijn achterremmen meer. Heel raar, want normaal heb ik nooit echt problemen met de remmen. Dit moeten we gaan begrijpen, want als je je remmen blokkeert, dan verpest je ook je banden. Dat heeft ons dus niet geholpen, want op zaterdag voelde de auto geweldig, in tegenstelling tot de zondag."

Eind goed al goed

Vreesde Verstappen op enig moment voor zijn overwinning? Daar lijkt het niet op. "Zodra ik aan de leiding ging, was het gat oke."

"Met nog wat ronden te gaan kwam ik wat verkeer tegen en voelde mijn banden niet heel lekker meer aan. De harde banden voelden namelijk niet geweldig aan, maar het gat was groot genoeg. Gelukkig waren er niet veel ronden meer over."

"Hoe dan ook, we hebben gewonnen: dat is het belangrijkste."

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"