Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen tast in duister over oorzaak spin

Max Verstappen kende een productieve middag in Barcelona, maar stond tweemaal achterstevoren. De laatste spin betekende zelfs het einde van de testdag. De Red Bull-coureur geeft na afloop uitleg.

Verstappen Barcelona dag 3
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Met 84 ronden en een 1.17,3 op de medium band kon Max Verstappen tevreden terugkijken op zijn testmiddag in Barcelona. Vlekkeloos verliep de dag voor Red Bull en Verstappen echter niet - tweemaal stond hij achterstevoren.

Na afloop overheerst het optimisme bij de Red Bull-coureur die prima rondetijden liet zien op de hardere banden. "We proberen om meer ronden te rijden en testen wat kleine dingen uit. Dat is op dit moment ons plan", licht hij toe ten overstaan van RacingNews365.

Red Bull zette daarmee de lijn van de eerste testweek voort, waarin het nagenoeg alleen op de harde C1 en C2 banden reed. "We rijden de hele tijd twee snelle rondjes met een cooldown ronde ertussen en daarna een lange run. Daarbij rijden we ook wel eens door de pits om de vleugelstand te laten veranderen. Dat is gewoon hoe wij willen testen."

In de slotfase van de testdag stond Verstappen voor de tweede maal achterstevoren. Ditmaal wegens ene technisch probleem aan het einde van het tweede rechte stuk. Over de oorzaak tast hij nog in het duister. "Geen idee wat er gebeurde. Opeens spinde ik, maar dat was niet mijn eigen fout. Het was niet gepland, maar ik weet niet wat er gebeurde."

Met medewerking van Aaron Deckers

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend