Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen tast in het duister over oorzaak problemen in kwalificatie

Max Verstappen kende een uitstekende kwalificatie op het Circuit van Barcelona. De Red Bull-coureur kwalificeerde zich als tweede, maar werd gehinderd door een probleem in de slotfase.

Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Voor aanvang van de kwalificatie werd Ferrari als de grote favoriet gezien. Het gehele weekend was de Italiaanse renstal het snelste over één vliegende ronde. Het was echter Max Verstappen die met een 1.19,073 de druk vol op de ketel zette in Q3. In de slotseconden was het echter Charles Leclerc die nog onder de tijd van de Nederlander dook.

Verstappen kon niet counteren doordat dat hij geen vermogen had en zijn tweede vliegende ronde al na enkele meters af moest breken, waardoor de tweede positie het maximaal haalbare was.

Direct na afloop tastte de coureur nog in het duister wat het probleem was en of de pole mogelijk was geweest: "Het is altijd lastig te zeggen, maar ik kon geen laatste vliegende ronde doen. Het is nog onduidelijk of de DRS niet opende of ik vermogen verloor. Dat is wel jammer."

"Om hier op de eerste startrij te staan, als we kijken naar ons weekend tot dusver, is een goede prestatie. Maar ik had natuurlijk die laatste ronde willen kunnen rijden."

Het circuit van Barcelona is zwaar voor de banden en met name Ferrari vreest dat ze een hogere bandenslijtage hebben dan Red Bull. Verstappen ziet dan ook genoeg kansen om zijn tweede startpositie zondag om te zetten in winst.

"De laatste twee races leken we erg goed qua banden. Zondag wordt het weer erg heet en inhalen is hier lastig, maar hopelijk gaan we wederom net wat beter met de banden om. Het is momenteel echter nog lastig te zeggen", aldus de Limburger.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

Meest gelezen

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Goed nieuws voor Ferrari: FIA versoepelt F1-motorregels