Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen tipt de FIA voor volgende GP van Qatar: "Beetje onnozel"

Zo nu en dan leek het er tijdens de Grand Prix van Qatar op dat de coureurs een strandrace aan het rijden waren. Er kwam veel zand er stof onder de auto's vandaan, wat niet bevordelijk was voor de grip op de baan. Max Verstappen hoopt op beterschap als de Formule 1 in 2024 terugkeert op het Losail International Circuit.

Verstappen Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het was een komisch beeld op vrijdag: twintig coureurs die een rally leken te rijden op een Formule 1-circuit. De combinatie van nieuw asfalt en woestijnzand resulteerde in een glijbaan. Gedurende het weekend werden de rondetijden sneller en sneller, maar de tijden uit 2021 werden in de verste verte niet benaderd.

Max Verstappen, die zijn derde wereldtitel binnensleepte en de race won, merkte de verbeterende omstandigheden in de auto, maar geeft tegenover onder andere RacingNews365 de FIA wel een tip mee. "Ik denk dat er meer en meer grip kwam te liggen", vertelt Verstappen. "Waarschijnlijk voelt dat volgend jaar nog een stukje beter aan, maar dat is wel afhankelijk van hoeveel er op het circuit gereden wordt. Het is belangrijk dat andere raceklassen hier terugkeren en vaker gaan racen. Dan wordt de olie meer van de baan gereden en komt er een bredere lijn met meer grip."

De Nederlander zet zijn woorden kracht bij door te stellen dat er nu maar één ideale lijn was. "Als een circuit nieuw asfalt aanlegt, zou de Formule 1 niet de eerste klasse moeten zijn die daarop rijdt. Dit was een beetje onnozel. We konden maar één lijn volgen. Voortaan moet de baan wat mij betreft wel een beetje 'ingereden' zijn. Dat zou al flink helpen en ik denk ook dat we dan de bandenproblemen van dit weekend hadden kunnen voorkomen. Hopelijk wordt hier lering uit getrokken", sluit Verstappen af.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten McLaren nu serieus gaan vrezen

Verstappen is een drievoudig F1-kampioen! Dat viert men in de nieuwste RN365 F1-podcast, maar Coronel, Dimmers en host Mosterdijk praten over nog zo veel meer. De opmars van McLaren, die crash tussen Hamilton en Russell, maar ook al het drama, de baalweekenden van Perez en Stroll en andere onderwerpen passeren de revue.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Hezemans: "Newey wil met Hamilton Verstappen verslaan"