Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Verstappen toont begrip voor Hamilton, maar drukt hem ook met zijn neus op de feiten

Max Verstappen kan wel begrijpen dat Lewis Hamilton afgelopen seizoen gefrustreerd achterbleef na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi. Toch wijst hij de Brit op de feiten.

Verstappen RB18
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Er was veel te doen om de titelstrijd, zeker na de laatste race van 2021. Lewis Hamilton zou bestolen zijn na de controversiële beslissing van Michael Masi, maar Max Verstappen snapt alle ophef niet. Hij had immers de titel al eerder kunnen winnen als hij geen tegenslagen te verwerken had gekregen.

"Ik geloof dat ik het heb verdiend om wereldkampioen te worden. Een kampioenschap wordt gewonnen over een seizoen, niet tijdens de laatste ronde. Sommige mensen kijken naar de laatste race en alle spanning daaromheen en oordelen dat de uitkomst verkeerd was", oordeelt hij in gesprek met The Daily Mail.

"Als je echter kijkt naar het jaar op zich, dan had ik normaal gesproken de titel al eerder gewonnen. Ik ben twee keer uit de wedstrijd gehaald en heb pech gehad met een klapband", aldus de Red Bull-coureur tegen het Britse medium.

Verstappen toont begrip voor Hamilton

Volgens Verstappen zeggen de statistieken genoeg. "Door al dat ongeluk kwam het neer op de laatste race. Kijk maar naar de statistieken, die geven meestal wel weer hoe een seizoen is verlopen", zo doelt hij op zijn tien race-overwinning en tien polepositions, tegenover 'slechts' acht GP-zeges en vijf poles voor Lewis.

Wel begrijpt hij de frustratie bij zijn rivaal enigszins. "Als je ziet hoe de GP van Abu Dhabi zich ontvouwde, dan kan ik begrijpen dat Lewis gepikeerd was en niet blij met de situatie. Zoals ik echter eerder al zei, je moet naar het seizoen in het algemeen kijken."

Dat mensen door de manier waarop het eindigde vraagtekens zetten bij Max' titel, zal de 24-jarige coureur tot slot een worst wezen. "Het was een gestoord en episch seizoen. Het kan me niet schelen dat mensen proberen de glans er van af te halen."

"Het maakt niet uit. De verliezende kant zal altijd klagen, maar de winnende kant denkt er natuurlijk anders over", zo sluit hij af.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull speelden verstoppertje

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid terug op de testdagen in Barcelona.

Formule 1 wintertest Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

30 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull