Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen totaal verrast door poleposition: "Niet zien aankomen"

Max Verstappen snelde op vrijdag naar de poleposition, maar de Nederlander had dat niet aan zien komen. Op vrijdag kwam zijn Red Bull langzaam maar zeker naar hem toe en op het juiste moment wist hij er een messcherpe ronde uit te persen.

Verstappen Bahrain P1 Q
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met een voorzichtige glimlach op het gezicht stond Max Verstappen kort na de kwalificatie voor de camera. Hij had zojuist de poleposition gepakt, met 0,2 seconde voorsprong op naaste belager Charles Leclerc en 0,3 seconde voorsprong op George Russell.

Verstappen heeft het naar zijn zin gehad, zo geeft hij toe. Dat hij de pole pakte, had hij bovendien niet helemaal verwacht. "Het was heel leuk! Het circuit had veel grip, maar de wind maakte het heel lastig."

"Daardoor is het pittig om een goede ronde aaneen te rijgen. In de kwalificatie was dat ook zo. In Q1 en Q2 word je steeds sneller, omdat het circuit beter wordt, maar om dan in Q3 alles eruit te persen, dat was wat lastiger."

"Natuurlijk ben ik heel blij om op pole te staan. Om eerlijk te zijn was het wat onverwacht, maar in de kwalificatie kwam de auto wat naar ons toe en voelde ik me meer tevreden in de auto."

Sterke racepace

Verstappen moest diep gaan om de pole te pakken, maar gelukkig wist zijn team de RB20 na een wat mindere vrijdag te verbeteren op weg naar de kwalificatie.

"Gisteren zei ik al dat we wat dingen moesten finetunen om een perfecte balans te krijgen. Met de wind is dat lastig, maar gelukkig zijn we wel de goede kant op gegaan met de set-up, waardoor we de auto wat meer konden pushen. In de kwalificatie hebben we vervolgens opnieuw een stap in de goede richting gezet."

"In de race wordt het ook close. We zien er goed uit qua racepace, dat is natuurlijk het belangrijkste, maar we gaan het op zaterdag zien. Ik heb er vertrouwen in dat we een goede race kunnen rijden", aldus de eerste polesitter van 2024.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Bahrein 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China