Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen trekt angstaanjagende conclusie na GP Bahrein

Max Verstappen was dominant, hoefde niet tot het uiterste te gaan en kon zo met relatief gemak naar zijn eerste zege van het Formule 1-seizoen rijden. En gek genoeg kan het volgens hem alleen nog maar beter.

Na de Formule 1-testdagen was er absoluut geen vuiltje aan de lucht voor Red Bull en na afloop van de GP van Bahrein lijkt dat nog steeds het geval te zijn. De afgelopen dagen was Max Verstappen echter niet altijd even zo positief over zijn RB19. Natuurlijk was zijn auto snel, maar qua balans kon het nog vele malen beter. Het verschil met de testdagen was aanzienlijk. Toch won Verstappen de race met 12 seconden voorsprong op teamgenoot Sergio Perez en maar liefst 38 op nummer drie Fernando Alonso. Als Max in gesprek met Viaplay wordt gewezen op zijn niet helemaal vlekkeloze opbouw richting de race, is zijn reactie beangstigend. "Het kan alleen maar beter denk ik!", zo oordeelt hij.

Het kan snel omslaan

Daar waar Red Bull vorig jaar de finish door betrouwbaarheidsproblemen niet haalde, zo was het dit jaar Charles Leclerc die zijn Ferrari moest parkeren. Zo deelde Verstappen een rake uppercut uit, zo oordeelt de interviewer van dienst. "Ik ben niet zo bekend met het boksen en hoe dat aanvoelt. Laten we dat maar zo houden!", lacht de regerend kampioen. Hij waakt echter voor te veel euforie, want dit is pas race 1 van 23. Verstappen wijst op de situatie van vorig jaar. "Voor ons is dit natuurlijk een top begin. We zaten vorig jaar natuurlijk in de situatie waar Charles nu in zit: een situatie waarin je enorm baalt. Maar zoals je vorig jaar zag: het kan heel snel omslaan." Daarom is het advies van Verstappen dan ook duidelijk: door blijven gaan. "We moeten dus zorgen dat we blijven doorontwikkelen en zoals ik op zaterdag al heb gezegd, goed onderzoeken wat er aan het begin van het weekend een beetje misliep. Dan weet ik zeker dat we nog sterker voor de dag kunnen komen", aldus de zelfverzekerde Red Bull-coureur. Check hieronder het hele interview met Verstappen

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'