Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen trekt fel van leer over nieuwe F1-plannen

Max Verstappen spreekt zich fel uit tegen de plannen van de Formule 1 om het raceweekend op de schop te gooien. Een nog drukker weekend, daar zit hij niet op te wachten.

De Formule 1-weekenden worden bij sprintraces mogelijk in Bakoe al op de schop gegooid. De organisatie van de koningsklasse maakt er geen geheim van dat de weekenden spannender moeten zijn en hiervoor moeten er 'saaie' sessies worden geschrapt. Denk bijvoorbeeld aan de tweede vrije training in een sprintweekend, waar vrijwel niets in gebeurt. Ook moeten de sprintraces zelf spannender worden door aparte kwalificaties te houden voor de sprintrace en de hoofdrace. Zo kunnen de coureurs meer risico nemen op zaterdag, want een crash of schade tijdens de sprintrace heeft geen invloed meer op waar je start op zondag. Toch is Max Verstappen geen fan van opnieuw een verandering in het F1-weekend. "Als we allemaal van dit soort dingen gaan doen, dan denk ik dat het weekend veel intenser wordt en we rijden al zo veel races", zo begint hij zijn beklag voor de media, waaronder RacingNews365 . "Dat is niet de juiste manier om hiermee om te gaan. Ik begrijp wel dat het beter is om het weekend in te korten, alleen te racen op zaterdag en zondag en die dagen spannender te maken, maar met 24 races en steeds meer actie is dit alles het voor mij niet meer waard." "Voor mij is de sprintrace gewoon overleven en gaat het niet echt om racen. Als je een snelle auto hebt, dan kan je niets riskeren. Ik zorg er liever voor dat mijn auto in één stuk blijft zodat je een goede racewagen hebt voor op zondag", zo beredeneert Verstappen.

Verstappen: "Dan hoef je niets te veranderen"

Ook al wil de Formule 1 met het nieuwe sprintformat zorgen voor een scheiding van sprintrace en hoofdrace, is Verstappen er absoluut geen fan van. "Ik denk niet dat dit het DNA van de Formule 1 is. In de F1 moet je het allerbeste halen uit de kwalificatie en dan een fantastische zondag rijden met langere raceafstanden. Dát is het DNA van de sport." "Ik begrijp niet en ik weet niet waarom we dat zouden moeten veranderen, want qua actie gaat het nu juist goed. De auto's kunnen elkaar beter volgen en meer teams zullen straks vechten voor de overwinning. Dan is de show van nature al beter. Als we zes of zeven teams hebben die vechten voor de zege, dan hoef je niets te veranderen", zo is de regerend wereldkampioen van mening.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"