Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen vecht tegen de tranen na ongekende prestatie: "Kan bijna niet beter"

Max Verstappen sloot in Abu Dhabi een ongekend seizoen op perfecte wijze af. Het zorgt voor zeldzame emoties bij de wereldkampioen.

Verstappen win Abu Dhabi 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

19 zeges, de beide wereldtitels en talloze records in 2023. Daar kan je mee thuiskomen. Max Verstappen reed in Abu Dhabi op dominante wijze naar een nieuwe overwinning, waarmee hij Sebastian Vettel passeerde in de stand van meeste zeges. Zijn totaal komt uit op 54 overwinningen na een ongekend seizoen, wat wel iets met Verstappen doet. De Nederlander vecht tegen de tranen voor de camera's van Viaplay.

"We zijn enorm trots op wat we hebben gepresteerd dit jaar", vertelt Verstappen, die genoot van de laatste rondes. "Ook tijdens deze race begon ik wel een beetje om me heen te kijken in de cockpit, wetende dat het de laatste rondjes in deze auto waren. Ik weet nu dat het komend jaar heel lastig wordt om nog zo'n seizoen mee te maken. Dat doet wel meer met me dan normaal."

Verstappen maakte veel mee met zijn vader

De Nederlander stelt dat hij niet kan geloven wat voor seizoen het is geweest en gaat ook in op de relatie met zijn vader Jos, die mooie woorden aan zijn zoon richtte op de boordradio.

"Ik ben 26 jaar en natuurlijk hoop je het ieder seizoen ietsje beter te doen, maar dit kan bijna niet beter. Ik heb natuurlijk heel veel dingen met mijn vader meegemaakt. Hij heeft er ook veel voor gelaten om mij in de Formule 1 te krijgen en het beter te laten doen dan hem. Dat was altijd ons doel samen en als je dan hier staat met 54 overwinningen, kijk je daar wel een beetje op terug, natuurlijk."

Verstappen reed uiteindelijk 1.003 rondjes aan de leiding in 2023 en is blij met dat getal. "3 is natuurlijk mijn lievelingsgetal, dus dat is helemaal prima." Of hij twintig zeges kan boeken in de RB20? "Was het maar zo'n feest. Dat gaat natuurlijk heel lastig worden."

Check hieronder het mooie interview met Verstappen.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast met Joris Mosterdijk en Tom Coronel. Deze week blikken we terug op de GP van Abu Dhabi, het bizarre seizoen van Max Verstappen en nog veel meer! Check de podcast hieronder in de audioplayer.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Formule 1 GP Abu Dhabi 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'