Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Verstappen velt eerste oordeel over comeback Ricciardo

Max Verstappen is blij dat Daniel Ricciardo weer in de koningsklasse rijdt. De twee hebben al een uitgebreid verleden en kwamen in 2023 weer bij elkaar in het team van Red Bull.

Daniel Ricciardo keerde na een mislukte periode bij Renault en McLaren weer terug naar het team van Red Bull. Begin dit seizoen ging hij aan de slag bij het team uit Milton Keynes als derde rijder, met een sprankeltje hoop dat hij in de toekomst weer zou kunnen terugkeren op de F1-grid. Deze wens ging al na tien races in vervulling toen Nyck de Vries ontslagen werd bij zusterteam AlphaTauri, en er per direct een stoeltje vrijkwam in de Formule 1.

"Ik neem het verlies voor lief, zolang hij in een auto zit"

Kampioenschapsleider Max Verstappen is blij dat Ricciardo weer een stoeltje heeft in de Formule 1. De twee waren van 2016 tot en met 2018 teamgenoten van elkaar bij Red Bull en kunnen het goed met elkaar vinden. Overigens is de Australiër de enige teamgenoot van Verstappen die hem over een heel F1-seizoen heeft weten te verslaan. In 2016 en 2017, toen Max Verstappen net bij Red Bull reed.

Verstappen is onder de indruk van het eerste raceweekend voor Ricciardo in 2023, de GP van Hongarije: "Hij had een erg sterk eerste weekend vind ik, al in de vrije trainingen en in de kwalificatie", begint de tweevoudig wereldkampioen. "Daarna had hij natuurlijk pech in de eerste bocht, maar hij vocht zich nog steeds terug naar P13. Dus voor een eerste weekend heeft hij het geweldig gedaan." De 34-jarige coureur wist zich op zaterdag tijdens de GP van Hongarije al voor zijn teamgenoot te kwalificeren, zondag finishte hij ook voor Yuki Tsunoda, ondanks een incident tijdens de openingsronde.

Op de vraag of Ricciardo niet gemist wordt bij Red Bull als derde coureur, reageert Verstappen eerlijk: "Ik ben blij dat hij terug in een auto zit, ik zal hem altijd liever in een auto zien dan dat hij bijvoorbeeld onze reservecoureur is. Hij verdient het om in een F1-bolide te zitten. Dus we zullen het verlies weten te verwerken", grapt de Nederlander. "En ik neem dat verlies graag voor lief, zo lang hij maar in een auto zit."

Ook interessant:

Gretige Verstappen neemt met minder geen genoegen

In de nieuwste RN365 F1-podcast met Rudy van Buren, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk wordt er uitvoerig nagepraat over Verstappens dominantie in België, de discussies met zijn engineer, maar ook over Sergio Perez vs. Lewis Hamilton, de opmars Oscar Piastri en nog véél meer. Beluister 'm hieronder.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Mercedes Hamilton wijst eigen vervanger aan: "Ik zou hem kiezen"