Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen velt zijn oordeel over teamgenoot Perez: "Daarom blijft hij ook"

Max Verstappen kijkt met tevredenheid terug én vooruit naar de samenwerking met Red Bull-teamgenoot Sergio Perez. De regerend wereldkampioen legt uit dat het goed gaat bij zijn team.

De afgelopen jaren was het bij Red Bull vrij instabiel wat betreft de coureurs naast Max Verstappen. De regerend kampioen rijdt al sinds 2016 voor het topteam, maar het stoeltje naast de Nederlander werd sinds 2018 bezet door vier verschillende coureurs. De laatste in het rijtje is Sergio Perez: hij kwam in 2021, zag zijn contract met een jaar verlengd worden en kreeg tijdens het Formule 1-seizoen van 2022 zelfs een contractverlenging van nog twee jaar. Verstappen vindt het meer dan logisch. De huidige WK-leider wil Perez liever niet vergelijken met andere coureurs - elke coureur is volgens hem anders - maar stipt wel een belangrijk voordeel aan van de Mexicaanse coureur. "Het is belangrijk dat beide auto's een goede hoeveelheid punten scoren en dat is wat we op dit moment aan het doen zijn", legt de Limburger uit aan onder andere RacingNews365. "Ik denk dat het een logische keuze is geweest om Checo een nieuw contract te geven en ja, het is erg leuk om met hem samen te werken. We hebben het leuk op en naast het asfalt en dat is ook erg belangrijk voor het team. Geen verhitte situaties. We proberen natuurlijk allebei de race te winnen, maar uiteindelijk moet je ook als team winnen en samenwerken. Dat gaat erg goed en daarom blijft hij ook."

Verstappen hanteert geen andere werkwijze met Perez

Voor Verstappen was het geen grote verrassing dat Perez het goed doet bij zijn nieuwe werkgever. "Ik wist altijd al dat hij heel snel is, en zo, dus het was geen shock of een verrassing. Ik wist wat hij allemaal kon." Mede dankzij Perez leidt Red Bull het constructeurskampioenschap in de Formule 1, al viel hij afgelopen race in Oostenrijk uit na een tik van George Russell. Regerend wereldkampioen Verstappen heeft ondertussen al drie teamgenoten versleten bij Red Bull. In zijn aanpak is ondertussen weinig veranderd. "Ik werk op mijn eigen manier, al sinds mijn tweede F1-seizoen. Natuurlijk ken je het team nu wat beter en heb je wat meer ervaring, maar verder ga ik uit van mijn eigen gevoel en ervaring, samen met de engineers." Op Perez let hij dan ook niet te veel. "Ik werk gewoon aan mijn eigen afstelling van de auto. Ik kijk naar mezelf, daarom spendeer ik ook veel tijd in de simulator. Vervolgens probeer ik samen te werken met mijn engineers om een goede balans te vinden voor het weekend", zo sluit Verstappen af.

Viaplay
x
Coronel Diep onder de indruk na onthulling Verstappen: "Ga dan met één oog dicht rijden!"