Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verbaasde zichzelf niet in recordbrekend seizoen 2023: "Nooit zoiets van 'wauw!'"

Max Verstappen schoot zichzelf dit seizoen omhoog in de geschiedenisboeken met negentien zeges en zijn derde wereldtitel. Geen enkele coureur kon dit seizoen (eigenlijk ook vorig jaar al) tippen aan de Nederlander. Zelf blijft hij daar, zoals we van hem gewend zijn, nuchter onder.

Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het leek hem ogenschijnlijk makkelijk af te gaan dit seizoen. Max Verstappen reeg de ene na de andere zege aaneen en eindigde met negentien overwinningen en zijn derde wereldtitel. Waar de media de afgelopen weken superlatieven te kort kwamen om de prestaties van de Nederlander onder woorden te brengen, blijft de Red Bull-coureur er zelf nuchter onder.

Hij geeft aan niet versteld te staan van zijn eigen prestaties dit seizoen. "Nee, dat niet. Er zijn eigenlijk nooit momenten dat ik mezelf verbaas. Natuurlijk denk ik weleens: dit was heel goed of dit was heel slecht. Maar ik heb nooit zoiets van: wauw! Ook niet als het heel slecht is bijvoorbeeld. Dan kan ik snel relativeren en besef ik dat ik ervan kan leren", vertelt Verstappen in gesprek met De Telegraaf.

Dat hij op dit moment, na jarenlange dominantie van Lewis Hamilton, de beste coureur is in de Formule 1, ziet Verstappen zelf ook zo. „Ik vind dat je altijd in jezelf moet geloven. Voor mij is dat een belangrijke stelregel. Mijn insteek is altijd geweest dat ik iedereen kan verslaan. Maar het is niet zo dat als ik thuis op de bank zit, ik de hele dag tegen mezelf zeg: ik ben de beste, ik ben de beste", lacht Verstappen. "Maar zoveel vertrouwen hebben in mijn eigen kunnen, dat werkt goed voor mij. Zo dacht ik ook al in 2015, in mijn eerste Formule 1-jaar. Toen zat ik natuurlijk niet in de beste auto en ik wist heel goed dat ik nog veel moest leren, maar ik twijfelde niet over mijn eigen kunnen.”

Geen ander team voor Verstappen

De huidige successen heeft Verstappen mede te danken aan de RB19. Red Bull zet de standaard in de Formule 1 en de Nederlander voorziet dan ook geen vertrek bij het team. Bij een ander team in de Formule 1? Verstappen ziet zichzelf alleen bij Red Bull rijden. "Op dit moment is dat wel mijn gedachte. Ik heb een contract tot en met 2028. Wat er daarna gebeurt, weet ik zelf ook nog niet. Misschien stop ik dan wel in de Formule 1 en dan rijd ik dus sowieso niet meer voor een ander team. Dat zou ook wel een mooi verhaal zijn, als ik mijn hele carrière voor één renstal kan uitrijden", zegt Verstappen.

"Of ik net als bijvoorbeeld Michael Schumacher en Fernando Alonso zou kunnen terugkeren als ik aanvankelijk ben gestopt? Normaal gezien ben ik wel een persoon die, als-ie ergens klaar mee is, daar ook echt achter staat. Ik kom niet snel op een beslissing terug. Als ik eenmaal ben gestopt, denk ik dat ik best dingen kan missen. Maar als ik het heel lang heb gedaan, denk ik wel dat ik zoiets heb van: het is goed zo. En als je met Formule 1 stopt, zijn er nog zat andere raceklasses waarin ik kan uitkomen. Dat is ook wel mijn idee.”

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live reacties na verrassende pole Verstappen in Miami