Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verklaart afbreken megaronde: "Helaas kon ik dat niet proberen"

Max Verstappen pakte de pole met een halve seconde voorsprong op Carlos Sainz, maar dat had nog aanzienlijk meer kunnen zijn als hij zijn laatste ronde afmaakte. Hij legt uit waarom hij dat niet deed.

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Spanje was Max Verstappen nog bezig aan een razendsnelle ronde toen het al duidelijk was dat hij de pole zou pakken. De Nederlander dook daarop naar binnen. Waarom niet gewoon die ronde afmaken?

Het was een vraag die menigeen zich stelde na de kwalificatie en ook het aanwezige journaille legde het voor aan Verstappen. Was het misschien om te voorkomen dat hij bijvoorbeeld in de grindbak belandde, zoals we veel andere coureurs al hadden zien doen die sessie?

"Nee", antwoordt de regerend F1-kampioen resoluut. "Dat had te maken met het sparen van onze banden. Misschien hebben we deze tijdens de race nog nodig. Daarom hadden we in de garage al gezegd dat we de ronde niet af zouden maken als er niemand mijn tijd had verbeterd. En zo geschiedde."

Toch maakt Verstappen zich niet al te veel zorgen over het bandenmanagement op zondag, terwijl dat waarschijnlijk een zeer belangrijke factor wordt in de race. "De bandenslijtage is hier hoog, zelfs met de vorige lay-out was dat al zo. Dan was het niet heel anders geweest qua management. Normaal gezien zijn we erg goed op de banden, dus hopelijk kunnen we dat op zondag wederom laten zien."

Vol gas

De Nederlander is lovend over de nieuwe lay-out en prijst de laatste bocht, waarin 'een F1-auto echt tot leven komt'. Door die laatste ronde af te breken, werd hem echter een kans ontnomen om voor het eerst dat weekend vol gas door de laatste bocht te gaan. Jammer, zo oordeelt Verstappen.

"Helaas was de laatste bocht voor mij niet vol gas. Ik heb dat niet kunnen proberen. Misschien had ik het tijdens die laatste ronde geprobeerd. Wie weet! Soms rijd je op een bocht af en denk je 'misschien is deze vol gas'."

"In VT2 zat ik er dicht tegenaan. Helaas kunnen we het tijdens de race niet proberen om vol gas te gaan door de laatste bocht. Of ja, dat kan wel, maar dan halen we de bocht niet", lacht hij al doelend op zijn volle(re) brandstoftank. "De auto's worden steeds beter, dus als we hier volgend jaar terugkeren, dan is de bocht waarschijnlijk vol gas."

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Spanje 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken