Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verklaart grote verschil met Perez

Max Verstappen trekt momenteel Red Bull Racing momenteel op sleeptouw. Hij scoort nog volop punten met een auto die zeker niet altijd het snelste is, terwijl zijn teamgenoot Sergio Perez het maar niet voor elkaar krijgt met de RB20.

Verstappen Perez Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez komt de afgelopen races niet in de buurt van Max Verstappen. Daar waar de drievoudig wereldkampioen in de afgelopen vijf races nog drie Grand Prix-overwinningen pakte, was het beste resultaat van Perez een zevende plek in Oostenrijk. Als er aan Verstappen wordt gevraagd waar de verklaring in zit dat het verschil zo groot is, reageert hij als volgt.

"De auto is soms een beetje tricky om mee te rijden. Maar aan de andere kant: als hij dan wel goed ligt, dan voelt hij ook echt goed aan. Alleen iedereen is ook gewoon echt dichterbij gekomen. In Japan hadden wij een upgrade, die voelde goed aan. Toen was het nog zo dat iedereen nog niet dé stap had gezet qua upgrade", zo vertelt Verstappen tegenover onder meer RacingNews365.

"Toen iedereen die upgrade erop had gezet, zag je ook dat McLaren en ook Mercedes weer echt een grote stap maakten. En dan zit het allemaal heel dicht bij elkaar. Dan gaat het echt om details om natuurlijk dan mee te doen voor poleposition", zo gaat Verstappen verder. Alleen doet Perez al een hele tijd niet meer mee om de strijd voor de eerste startplek.

Race zonder Perez

Hoe ziet Verstappen de strijd voor zich op de zondag in Groot-Brittannië, als hij het zonder Perez moet doen? De Mexicaan moet namelijk van achteruit komen, terwijl Verstappen op P4 staat. "Ik probeer er niet aan te denken. Uiteindelijk moet je het altijd zelf doen en zal niemand je helpen in de race. Je moet echt van je eigen kracht uitgaan. En natuurlijk was het super ongelukkig om hem in Q1 te verliezen."

Verstappen vervolgt: "Van mijn kant is het zondag weer een nieuwe dag, waarop we eerst moeten afwachten wat het weer gaat doen. Maar ik heb er vertrouwen in dat als we weer een complete auto hebben, dat we in de mix zitten. Ik zeg niet dat we de snelste zullen zijn, maar als we in de mix zitten, weet je dat er altijd iets mogelijk is."

"Natuurlijk wil je altijd twee auto's vooraan hebben. Maar eerlijk gezegd denk ik dat wat er zaterdag gebeurde voor Checo, gewoon pech is. Op de vrijdag in de tweede vrije training leek hij er degelijk uit te zien. Het is dus een beetje oneerlijk om te zeggen dat hij dit weekend niet goed is. Want op de zaterdag met de omstandigheden, was het gewoon lastig."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Steun voor Verstappen Massa: "Het gaat nu te ver"