Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verklaart zeldzame en kostbare fout in kwalificatie

Voor Max Verstappen draaide de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië uit op een teleurstelling. De Nederlander liep in Q1 vloerschade op en moest het met P4 doen. Het zorgt voor frustratie bij Verstappen.

Verstappen Qualifying Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen had op meer gehoopt in de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De 26-jarige wereldkampioen schoot in Q1 door het grind en liep zo vloerschade op, waardoor hij niet om poleposition kon wedijveren. Verstappen greep de vierde plaats en moest de beide Mercedessen en Lando Norris voor zich dulden. Tevreden is Verstappen daarom niet. Hij wijst naar het uitstapje in de regen tijdens Q1.

"Ik had geen grip meer", vertelt Verstappen bij Sky DE. "We waren te laat buiten en ik remde wel af, maar er lag totaal geen grip. Toen was het voorbij. Ik denk dat ik het goed heb gedaan, want er was veel schade. De vierde plaats was veel beter dan verwacht na Q1."

Verstappen houdt wel hoop voor de race. "Ik hoop dat we er bij staan. Natuurlijk heb ik eerst een nieuwe vloer nodig. Normaal gesproken is McLaren heel erg sterk in de race, maar er kan veel gebeuren met de strategie en het weer. We gaan het zien!"

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

We verloten maar liefst 10 schaalmodellen en 10 caps onder onze YouTube-abonnees! Maak nu kans op één van deze prijzen door je te abonneren op ons YouTube-kanaal én te reageren onder de video via de onderstaande knop.

Abonneer, reageer en win!

Praat mee!

Viaplay
x
Steun voor Verstappen Massa: "Het gaat nu te ver"