Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen rekent af met kwelgeest: "Eindelijk die mislukte ronde voltooid"

Voor Max Verstappen verliep de kwalificatie voor de GP van Saoedi-Arabië vlekkeloos. Met overmacht pakte hij de pole en daar was hij zeer tevreden mee.

Verstappen Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen had maar een run nodig in Q3 om een ronde neer te zetten die goed genoeg was voor de poleposition. Zijn ronde was maar liefst 0,3 seconde sneller dan die van naaste belagers Charles Leclerc en Sergio Perez. "Een very lovely kwalificatie. De auto ligt op rails! Heel goed, goed gedaan allemaal!", jubelt Verstappen op de radio.

Kort nadat hij zijn Red Bull RB20 is uitgestapt, glundert Verstappen van oor tot oor. "Het was een hele goede dag! We hebben de auto wat verbeterd van donderdag op vrijdag, waardoor ik wat meer vertrouwen kreeg om de snelle bochten aan te vallen. Hier in Djedda draait het natuurlijk veel om het vertrouwen in de auto en in hoeverre je de limiet op kan zoeken."

Dat was voor Verstappen in ieder geval geen probleem, het opzoeken van de limiet. Zo rekende hij af met het kwalificatiespook uit 2021, toen hij een perfecte ronde in de laatste bocht in rook op zag gaan. "Ik voelde me zeer comfortabel. Het is crazy hoe snel je hier gaat in de kwalificatie. In mijn eerste ronde in Q3 was ik heel blij, hij voelde een beetje als de mislukte kwalificatie ronde in 2021, maar dan wel succesvol voltooid! Het ging heel goed, ik had veel plezier en de auto gedroeg zich heel goed", lacht hij.

Racepace

Vanaf pole heeft Verstappen logischerwijs de beste papieren voor de zege, maar hij benadrukt dat het geen gesneden koek is. Wel heeft hij veel vertrouwen in een goede afloop.

"Zoals we in het verleden zagen, zijn er hier een paar gekke races geweest. Iedereen zegt 'makkie, een eenstopper richting de finish', maar in Djedda werkt dat niet zo. Er zijn ook veel rechte stukken, maar ik heb vertrouwen in onze racepace en ik heb er vertrouwen in dat onze auto op zaterdag ook goed zal gaan."

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Saoedi-Arabië 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China