Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen verveelde zich te pletter: "Hopelijk is niemand in slaap gevallen"

Max Verstappen kende een frustrerende middag in Monaco. De Nederlander kreeg het ook na een extra pitstop niet voor elkaar om George Russell te passeren en moest het met de zesde plaats doen. Verstappen verveelde zich dood.

Verstappen race Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen voorspelde na de kwalificatie al dat zijn weekend erop zat in Monaco. De Nederlander kwam in de cruciale sessie niet verder dan de zesde plaats en zat een dag later muurvast achter George Russell. Ook een extra pitstop zorgde niet voor wonderen. Verstappen stelt na afloop dat de rode vlag roet in het eten gooide.

"Het was een ontzettend saaie wedstrijd voor mij", vertelt Verstappen bij Viaplay. "De rode vlag heeft de gehele strategie om zeep geholpen. Russell reed defensief naar het einde toe, wetende dat de mediums wat fragieler zijn dan de harde band. Ik kon toch niet inhalen, dus ik moest volgens de snelheid van Russell rijden. Daarna ging achter mij Lewis Hamilton naar binnen, konden wij ook een pitstop maken en bleven we hem voor. Uiteindelijk maakt dat echter allemaal niet zoveel uit."

Verstappen legt uit hoeveel sneller je moest zijn om een inhaalactie te plaatsen. "Het lijkt erop dat je vier of vijf seconden per ronde harder moet gaan om iets te kunnen doen. Het was gewoon heel saai. We hebben tot de pitstop banden gespaard en reden wel heel rustig. Volgens mij reden we vier seconden langzamer dan normaal. Ik wist dat ik zo hard mogelijk moest doortrappen toen Lewis naar binnen ging, al had ik nog wel wat verkeer. Daarom was de middensector niet optimaal, maar het was genoeg, ook door een goede pitstop."

De 26-jarige Nederlander vond er uiteindelijk niets aan. "Ik heb me enorm verveeld en ik moest na twintig ronden ook enorm naar de wc. Dat is niet fijn in de auto, die ook nog eens alle kanten op stuitert. Het is een weekend om snel te vergeten en prioriteit nummer één is om dit probleem (met hobbels red.) op te lossen. Ik heb vrij weinig emotie over het resultaat en beleving. 

Verstappen sluit op zijn eigen website nog af met een grapje. "Hopelijk is niemand in slaap gevallen!"

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen