Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen verwacht geen grote verschillen op vernieuwde circuit Abu Dhabi

Het Yas Marina Circuit is op de schop gegaan voor de Grand Prix van Abu Dhabi 2021, wat voor meer inhaalmogelijkheden moet zorgen. Ook wordt een ronde over het circuit een stuk sneller, al vindt Max Verstappen dat de karakteristieken van het circuit niet enorm verschillen.

Vanzelfsprekend heeft Max Verstappen de allerlaatste race van het seizoen goed voorbereid. De Nederlander zal in Abu Dhabi tegen Lewis Hamilton strijden om tde wereldtitel en heeft het vernieuwde Yas Marina Circuit dan ook uitgebreid getest in de simulator. De verschillen ten opzichte van vorig jaar vindt hij wel meevallen. "Ja ik heb er op gereden en het moet nog maar blijken of het goed uitpakt of niet", zegt Verstappen in de Talking Bull Podcast . "Het voelde in ieder geval niet compleet verschillend (ten opzichte van vorig jaar, red.)." Gevraagd of de Limburger blij is om de laatste geblokte vlag van het jaar te gaan zien, moet hij zeggen daar wel aan toe te zijn. "Nee, natuurlijk. Weet je, het is een heel lang seizoen geweest en we moeten nu gaan proberen om het op de best mogelijke manier af te sluiten." In het constructeurskampioenschap ziet het er somber uit voor Red Bull, maar met een gelijk aantal WK-punten heeft Verstappen een serieuze kans om de titel van Hamilton af te pakken.

Verstappen: "Soms heb je niet alles onder controle"

In zijn beste seizoen tot nu toe kan Verstappen alleen maar met tevredenheid terugkijken naar de titelstrijd, ook als hij uiteindelijk geen wereldkampioen wordt. "Over het algemeen is het een erg goed seizoen geweest", vervolgt hij. "We hebben veel overwinningen behaald en goede momenten gehad en we waren competitief." "Dus we kunnen zeer tevreden zijn met dit jaar. Natuurlijk zijn er ook wat ongelukkige momenten geweest, maar soms heb je dat niet allemaal onder controle. Dat hoort bij het racen, weet je."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi